Портал в режимі тестування та наповнення
На Рівненщині судитимуть двох жителів Волині за розбійний напад на сім’ю
Опубліковано 30 грудня 2020 року о 17:18

Слідчі слідчого управління закінчили досудове розслідування скоєного особливо тяжкого злочину у Зарічненському районі. Матеріали кримінального провадження відносно двох жителів Волинської області, обвинувачених у вчиненні розбійного нападу за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України, скеровані до суду.

До поліції 22 липня цьогоріч близько четвертої ранку повідомив 23-річний житель села Ждань Зарічненського району, що троє невідомих осіб пограбували та побили його батьків.

На місці події слідчо-оперативна група та оперативники управління карного розшуку встановили, що після опівночі троє невідомих осіб у балаклавах проникли до будинку 49-річного жителя села Ждань та його 48-річної дружини. Двері були незамкнені, тож зловмисники безперешкодно потрапили до оселі.

Подружжя, яке вже спало, нападники зв’язали кабелем та мотузкою. Вимагаючи гроші, наносили тілесні ушкодження руками й ногами по всьому тілу, обливали паливно-мастильними матеріалами та підпалювали. Крім того, вони поранили ножем руку та вухо та погрожували пістолетом.

Перевернувши та обшукавши все у будинку, нападники заволоділи двома мобільними телефонами, 26 000 гривнями, 400 доларами США, шістьма одиницями золотих виробів загальною вартістю 40 000 грн.

Подружжю вдалося звільнитися та зателефонувати до сина, який повідомив до поліції та викликав «швидку».
Медики діагностували у жінки закриту черепно-мозкову травму, різану рану плеча, лопатки та вуха, термічний опік шкіри та гематоми тіла. У чоловіка — закриту черепно-мозкову травму, забій носа, садна руки та ноги.

За фактом розбійного нападу, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, поєднаного із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, та із проникненням у помешкання, слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України.

Працівники карного розшуку Зарічненського відділення спільно із колегами обласного управління негайно розпочали пошуки зухвалих розбійників.

Завдяки злагодженим та професійним діям оперативників, слідчих та криміналістів правоохоронцям вдалося вийти на слід зловмисників. Ними виявилися троє жителів Волинської області: 19-ти та 21-річні жителі селища Любешів, а також 37-річний із Любешівського району.

Двох молодших поліцейські розшукали за місцем проживання, їм повідомили про підозру та взяли під варту. Матеріли кримінального провадження відносно двох підозрюваних слідчі слідчого управління скерували до суду з обвинувальним актом.

37-річний нападник наразі перебуває у розшуку: правоохоронці вручили йому  повідомлення про підозру, однак на судове засідання щодо обрання запобіжного заходу того ж дня він не з’явився.  

Відомо, що 21-річний житель Волині неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини, шахрайства та зберігання наркотиків. Також в суді Волинської області слухаються відносно нього провадження за фактами крадіжки, грабежу та розбійного нападу.

Аналогічне кримінальне провадження за скоєний розбій на Волині за частиною 3 статті 187 ККУ також слухається в суді щодо 19-річного зловмисника.

Відповідно до санкції статті обвинуваченим загрожує від семи до 12 років.

Відділ комунікації поліції Рівненської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux