Портал в режимі тестування та наповнення
Здолбунівські поліцейські викрили шахрайку, яка «вилікувала» дитину за 33 тисячі гривень
Опубліковано 05 червня 2018 року о 11:18

Слідчі Здолбунівського відділу поліції скерували до суду кримінальне провадження відносно 43-річної жительки Кіровоградської області з характерною етнічною ознакою, яка під приводом зняття порчі виманила у довірливої жінки гроші та золоті прикраси на загальну суму понад 33 тисячі гривень.

У ході досудового розслідування поліцейські з’ясували, що у селі на Здолбунівщині проживає подружжя з двома малолітніми дітьми. 13 січня цьогоріч до їхнього господарства прийшла невідома жінка та повідомила, що зможе допомогти в лікуванні тяжкохворого сина, знявши порчу. Для цього потрібно було віддати незнайомці цінну річ. Зневірена матір погодилась та віддала золоті каблучку та хрестик. Шахрайка до того ж взяла за «послуги» 2260 гривень та сказала, що за кілька днів повернеться та повідомить, що потрібно робити далі.

Згодом, 15 січня, незнайомка повернулася та повідомила, що вже «обряд» починає діяти і дитині скоро стане краще. Однак потрібно ще 1200 гривень, золотий ланцюжок, браслет та каблучку. Потерпіла виконала усі настанови, бо вірила, що зможе нарешті вилікувати свого сина.

За кілька днів зловмисниця повернулася з «хорошими» новинами, ніби то обряд майже завершено. Цього разу також треба було віддати чотири золоті персні, кулон, сережки, ланцюжок та 100 грн. Вдячна за допомогу господиня дала незнайомці ще й десять кілограмів свинини.

Шахрайка обіцяла навідатися ще раз, однак намарно. Покращень не було і в сина. Тільки тоді жінка зрозуміла, що її ошукали.

У результаті проведених розшукових заходів та слідчих дій поліцейські вийшли на слід зловмисниці та затримали її у Здолбунові, Жительці Кіровоградщини повідомили про підозру у вчиненні шахрайства відповідно до частини 2 статті 190 Кримінального кодексу України. До того ж, вона виявилася раніше судимою за аналогічні злочини.

Слідчі закінчили досудове розслідування та скерували кримінальне провадження до суду, який визначить міру покарання. Санкція статті передбачає максимальну відповідальність у виді позбавлення волі на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Рівненської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux