Портал в режимі тестування та наповнення
Олексій Камишанський: «Надзвичайні ситуації на дорогах узимку краще попередити, ніж карати винних»
Опубліковано 09 грудня 2020 року о 19:11

На Рівненщину насувається негода. За даними синоптиків 10-14 грудня на територію області прийде циклон, який принесе похолодання, опади та ожеледицю. Готовність відповідних служб реагувати на виклики стихії та алгоритм взаємодії екстрених служб обговорили сьогодні, дев’ятого грудня, в ГУНП у Рівненській області.

На оперативній нараді під головуванням очільника Головного управління Національної поліції в Рівненській області зібрались представники обласної влади, керівництво місцевих підрозділів ДСНС, патрульної поліції, Національної гвардії, Служби автомобільних доріг та комунальних служб міста.

Ключовими питаннями наради стали готовність оперативних служб реагувати на виклики, які може принести стихія, та налагодження взаємодії між поліцією, надзвичайниками, дорожниками та комунальниками.

«Порушення норм, правил і стандартів утримання вулично-шляхової мережі однозначно є адміністративним правопорушенням, за що передбачена відповідальність, але надзвичайні ситуації на дорогах взимку краще попередити, ніж карати винних, — звернувся до присутніх начальник ГУНП Олексій Камишанський. — Відтак, пропоную підрозділам системи МВС посилити комунікацію з дорожніми та комунальними організаціями. Якщо потрібно — стати очима дорожніх організацій і забезпечити оперативне та безперебійне інформування експлуатуючих організацій про стан доріг, щоб реакція була швидкою та ефективною».

Також за результатами наради підрозділам Національної гвардії доручено сформувати оперативні резерви для реагування на надзвичайні ситуації.

Насамперед, поліція повинна стати ефективним комунікатором між відповідальними за стан доріг та функціонування інфраструктури області, а для цього наявні достатні ресурси. Зокрема, ситуаційний центр ГУНП у цілодобовому режимі здійснює моніторинг за станом безпеки на вулично-дорожній мережі. На основних транспортних магістралях області у режимі 24/7 присутні патрульні поліцейські, які можуть об‘єктивно оцінити і дорожню обстановку і ефективність роботи експлуатуючих організацій.

Патрульна поліція радить водіям:

Не будьте самовпевненими, якщо ваш водійський досвід, стан автомобіля чи погодні умови викликають сумніви – скористайтеся краще громадським транспортом.

Перевірте стан автомобіля: гуму, фари, склоочисники, акумулятор та роботу гальм на відкритому майданчику.

Водіть плавно, уникайте різких рухів кермом, рівномірно та виважено користуйтеся педалями.

Тримайте велику дистанцію та гальмуйте завчасно.

Зимова дорога вимагає іншого швидкісного режиму, обирайте безпечну швидкість.

Пам’ятайте про потенційно небезпечні ділянки на зимовій дорозі: перехрестя, нерегульовані пішохідні переходи, зупинки (де транспорт пригальмовує, зупиняється або починає рух), а також мости та естакади, які при низьких температурах леденіють.

Уважно слідкуйте за іншими учасниками руху, передбачайте їхні маневри.
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux