Портал в режимі тестування та наповнення
У Рівному за фактами погрози журналісту та ДТП розпочаті кримінальні провадження
Опубліковано 11 серпня 2018 року о 17:48

До поліції сьогодні, о 06:50 повідомили, що на перехресті вулиць Грушевського-Кобзарська обласного центру сталася дорожньо-транспортна пригода з потерпілими.

Поліцейські на місці події встановили, що 26-річний рівнянин, керуючи автомобілем «Skoda Octavia», рухаючись зі сторони вулиці Гагаріна на заборонений сигнал світлофора, допустив зіткнення з автомобілем марки «Dacia Logan», під керуванням 60-річного мешканця обласного центру.

Унаслідок зіткнення пасажир автомобіля «Dacia», 57-річна дружина водія, отримала забій грудної клітки. У кермувальника цього ж автомобіля медики діагностували забій хребта та тупу травму живота. Обох після надання необхідної медичної допомоги відпустили.

Водій автомобіля «Skoda» унаслідок ДТП не постраждав. Відповідно до освідування він перебував у стані алкогольного сп’яніння: алкотестер «Драгер» показав 2,14 проміле.
За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху слідчим Рівненського відділу поліції розпочато досудове розслідування за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України.

Крім того, поліцейські з’ясували, що 26-річному рівнянину у межах кримінального провадження за фактом збуту наркотичних речовин Рівненський районний суд обрав міру запобіжного заходу у виді домашнього арешту з 22 по 07 годину. Відтак наразі поліцейські готують матеріали, які підтверджують факт порушення домашнього арешту для вирішення питання Рівненським районним судом зміни запобіжного заходу на більш суворий.

Також встановлено, що під час оформлення матеріалів вищевказаної ДТП 26-рівнянин погрожував фізичною розправою журналістові та продюсеру місцевої телерадіокомпанії 36-річній рівнянці, яка здійснювала відеофіксацію події.

За цим фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 345-1 Кримінального кодексу України (погрозі або насильство щодо журналіста). Санкція статті передбачає покарання у виправних робіт, або арешт до шести місяців, або обмеження волі до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Відділ комунікації поліції Рівненської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux