Портал в режимі тестування та наповнення
На Рівненщині поліцейські повідомили про підозру кримінальним "авторитетам" за вимагання коштів у арештантів СІЗО
Опубліковано 29 лютого 2020 року о 14:06

Погрожуючи фізичною розправою, підозрювані змушували засуджених віддавати гроші. А у разі відмови обіцяли розголосити відомості, які вони бажали зберегти в таємниці.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Рівненській області Національної поліції та слідчі обласної поліції за процесуального керівництва обласної прокуратури  викрили злочинну групу, яка займалася вимаганням грошей в осіб, які відбували покарання в спецустанові.

У межах кримінального провадження правоохоронці за підтримки керівництва виправної установи встановили її організатора та учасників, крім того -  задокументували факти вимагання грошей.

Лідером угруповання виявився так званий «смотрящий» за слідчим ізолятором. З метою поширення свого впливу, зміцнення авторитету серед засуджених та з метою власного збагачення 30-річний чоловік організував злочинну групу, до якої  увійшли особи, які відбувають та відбували разом з ним покарання у виправній установі.

Він через учасників угруповання змушував ув’язнених сплачувати гроші за їх спокійне та безпечне перебування у стінах закладу. У разі відмови – на їх адресу лунали погрози фізичної розправи та розголошення конфіденційних відомостей, які ті бажали зберегти у таємниці.

Під час проведення процесуальних заходів правоохоронці задокументували факт вимагання із засудженого п’яти тисяч доларів США та отримання частини суми.

У п’ятницю, 28 лютого, на підставі рішень Рівненського міського суду проведено обшуки на території виправної установи та за місцем мешкання осіб, причетних до злочину.

У заходах були задіяні працівники управління стратегічних розслідувань у Рівненській області, слідчого управління поліції Рівненщини, Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції, державної установи «Рівненський слідчий ізолятор», спецпідрозділу ТОР, Кінологічного центру та обласної прокуратури.

За результатами обшуків правоохоронці вилучили наркотичні речовини та інші заборонені предмети. Безпосередньо у камері, в якій відбуває покарання лідер злочинного угруповання, вилучили кошти, раніше передані засудженим. За місцем мешкання інших учасників злочинного угруповання, що знаходяться на свободі, вилучено банківські картки, на які потерпілі перераховували кошти.

Крім того, лідеру злочинного угруповання, та одному з його учасників, ув’язненому, слідчі повідомили про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Наразі слідчі дії тривають, після їх завершення прокуратура буде звертатися до суду про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області
Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux