Портал в режимі тестування та наповнення
МВС запустило онлайн-моніторинг порушень на виборах
Опубліковано 25 лютого 2019 року о 14:40

МВС запустило онлайн сервіс - інформаційно-аналітичний портал «Вибори 2019».

Нова інформаційно-аналітична система МВС «Вибори-2019» , публічність виборчого процесу, страшний сон фальсифікатора. Кожен бажаючий може дізнатися про точну кількість порушень виборчого законодавства. Про це сьогодні, 25 лютого, під час брифінгу заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Публічність виборчого процесу, страшний сон фальсифікатора, сьогодні він став реальністю. Ми запускаємо новий онлайн сервіс - інформаційно-аналітичний портал «Вибори 2019». Тепер кожен бажаючий може дізнатися про точну кількість порушень виборчого законодавства, складені адміністративні протоколи та відкриті кримінальні виробництва. Все з докладним описом і судовими решеніемі, якщо вони є», - сказав Арсен Аваков.

За словами очільника МВС, доступ до системи є 24 години на добу, сім днів на тиждень за посиланням http://vybory2019.mvs.gov.ua/.

«Наприклад, кожен хто буде моніторити цю систему, зможе подивитися загальну кількість порушень залежно від статей КПК та адміністративного кодексів, ознайомитися з даними про зафіксовані події за датою і їх процентному співвідношенні по містах і населених пунктах, за допомогою «тайм-лайну» можна розширювати /звужувати часовий діапазон, побачити кількість скоєних правопорушень в конкретний день виборчого процесу з докладною розшифровкою. Це допомагає проаналізувати «пікові дати». 100% прозорість і чесність виборчого процесу - щоденна філософія нашої роботи. Чим ближче до виборів - тим більше порушень ми швидше за все будемо фіксувати», - сказав Арсен Аваков.

«Ми в подальшому будемо розвивати цей ресурс. На офіційному порталі розміщена коротка фабула, після переходу відкривається меню карти. Ми виділяємо наступні категорії – адміністративні порушення, кримінальні, інші події і не кваліфіковані. В подальшому, статус некваліфікованих змінюється. Всі порушенні фіксуються на карті, користувач може вибрати дату, або подивитися загальну кількість. Вся інформація на ресурсі де персоналізована», - зазначив начальник департаменту інформатизації МВС Ігор Бондаренко.

«Ми не публікуємо тут інформацію, що може вплинути на хід слідства, однак те, що ми публікуємо кількість та склад злочинів дасть нам додатковий інструмент суспільного контролю. Крім того, таким чином ми даємо інструмент для професійних аналітиків», - додав Арсен Аваков.

Департамент комунікації МВС України 

Фото: Андрій Новицький 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux