Портал в режимі тестування та наповнення
ПЕРЕБІГ МІСЦЕВИХ ВИБОРІВ НА РІВНЕНЩИНІ
Опубліковано 25 жовтня 2020 року о 20:20

Усі 996 виборчих дільниць закрились вчасно, де поліцейські продовжують нести службу та в подальшому супроводжуватимуть виборчу документацію до ТВК.

Станом на 20:00 25 жовтня на території Рівненської області зареєстровано 96 фактів, пов’язаних із порушенням виборчого законодавства.

Наразі працівники поліції склали 11 адмінпротоколів та відкрили одне кримінальне провадження за частиною 2  статті 158-3 ККУ.

Повідомлення щодо порушень виборчого законодавства у день голосування на території Радивилівського, Демидівського, Зарічненського та Рокитінвського районів до поліції не надходили. 
 

Станом на 17:00 25 жовтня на території Рівненської області зареєстровано 77 фактів, пов’язаних із порушенням виборчого законодавства.

Зокрема, у місті Вараш місцевий намагався винести за межі дільниці виборчі бюлетені. Однак, він був затриманий працівником поліції, який ніс там службу. 

Також близько 15 години 37–річний житель Дубна на виборчій дільниці порвав виборчі бюлетені. 

На варашівця та дубенчанина правоохоронці склали адміністративний протокол за статтею 212-23 КУпАП.
Всього працівники поліції склали вісім адмінпротоколів та відкрили одне кримінальне провадження за частиною 2  статті 158-3 ККУ.

Правоохоронці продовжують нести службу на виборчих дільницях. 


 

Станом на 14:00 годину 25 жовтня на території Рівненської області зареєстровано 60 фактів, пов’язаних із порушенням виборчого законодавства.

Про це сьогодні, 25 жовтня, повідомив т.в.о. начальника ГУНП в Рівненській області Руслан Стрельбіцький під час брифінгу щодо перебігу виборчого процесу. 

Найбільше у Рівному — 35, Костопільському — 5, Рівненському, Вараському — по 4, Дубенському — 3. Також зареєстовані повідомлення у Здолбунівському, Корецькому, Млинівському, Острозькому, Гощанському, Сарненському, Дубровицькому районах. 


    
Найбільше повідомлень надходить від громадян щодо можливого порушення під час проведення соціологічного опитування «5 питань від Президента» — 26 фактів. За фактом пошкодження виборчих бюлетенів надійшло чотири повідомлення, 12 —щодо проведення передвиборчої агітації. В ході перевірки вказаних повідомлень наразі складено чотири адміністративні протоколи.

Слідчі Гощанського відділення поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 158-3 Кримінального кодексу України (підробка або незаконне виготовлення виборчої документації, документації референдуму, використання або зберігання незаконно виготовленої чи підробленої виборчої документації, документації референдуму, а так само включення до виборчої документації чи документації референдуму завідомо недостовірних відомостей).

Станом на 11.00 поліція Рівненщини отримала 28 повідомлень, пов’язаних із порушеннями виборчого законодавства.
 

Найбільше таких фактів зареєстровано в обласному центрі — 17. 

Так, зокрема близько 9:40 надійшло повідомлення, що на виборчій дільниці по вулиці Генерала Безручка 67-річний рівнянин розірвав три бюлетені. Аналогічний випадок стався у селі Крупове Дубровицького району, де місцева жителька розірвала три бюлетені.

На обох поліцейські склали адміністративні протоколи за статтею 212-23 КУпАП. Адміністративні матеріали скеровуватимуться до суду. 

Крім того, повідомлення щодо порушень виборчого законодавства також зареєстровані у Здоблунівському, Костопільському, Корецькому, Рівненському та Млинівському районах.

Ситуаційний центр ГУНП в Рівненській області продовжує працювати у позаплановому режимі: поліцейські моніторять, узагальнюють та оперативно реагують на порушення. 
 

Станом на 08:30 дільниця у Вараші відкрита. Комісія розпочала роботу.  

Сьогодні, 25 жовтня, у день чергових місцевих виборів 995 виборчих дільниць області розпочали свою роботу вчасно і без будь-яких порушень, окрім однієї ДВК у місті Вараш: голова забула ключі вдома. Після доставки ключів на дільницю – вона одразу відкриється. 

Поліцейські забезпечують правопорядок на кожній виборчій дільниці.

Відділ комунікації поліції Рівненської області 
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux