Портал в режимі тестування та наповнення
Довічно перебуватиме за ґратами житель Рівненщини за зґвалтування малолітньої падчерки
Опубліковано 12 жовтня 2021 року о 16:48

Рівненський апеляційний суд учора, 11 жовтня, залишив без змін вирок, який виніс Здолбунівський районний суд 32-річному жителю Рівненського району— довічне позбавлення волі.

37-річна жителька одного з сіл колишнього Острозького району спільно проживала разом із 27-річним уродженцем Острога впродовж кількох років та мали спільну 5-річну дівчинку. Від першого шлюбу у жінки є троє дітей: 10-річна дівчинка та двоє старших синів, які здебільшого мешкали з бабусею та дідусем.

Увечері, 14 червня торік, коли господар оселі захмелілий спав, жінка переглянула його телефон та виявила фото й відео протиправних дій, вчинених відносно її 10-річної доньки. Про це матір негайно повідомила до поліції.

Слідчі відділення поліції № (м. Острог) розпочали досудове розслідування за трьома статтями Кримінального кодексу: ч. 6 ст. 152 (зґвалтування, вчинене повторно), ч. 3 ст. 153 (сексуальне насильство, вчинене повторно) та ч. 2 ст. 156 (розбещення малолітньої).

Зловмиснику, який раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, повідомили про підозру у скоєнні вказаних злочинів та обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Поліцейські встановили, що злочинні дії зловмисник вчиняв у період із січня по травень минулого року. У той час, коли цивільна дружина перебувала на добовій роботі, а її сини — у бабусі, спочатку вчиняв розпусні дії та розбещував падчерку, а в подальшому — ґвалтував. Це підтверджується й файлами відео, яке було вилучене та долучено до справи.
Коли ж дівчинка зі сльозами на очах казала, що все розповість мамі — той погрожував.

Сам підозрюваний зізнався у скоєному частково та запевняв, що нічого не пам’ятає, оскільки був у стані алкогольного сп’яніння.

Слідчі зібрали необхідну доказову базу та скерували кримінальне провадження до суду. Невдовзі 32-річний обвинувачений почув вирок — довічне позбавлення волі, що і передбачають санкції інкримінованих статей. 

Попри зухвалість та тяжкість вчинених злочинів, сторона обвинувачення подала апеляційну скаргу. Втім, суд відмовив у задоволенні вказаної скарги та залишив покарання, встановлене судом першої інстанції.

Відділ комунікації поліції Рівненської області 
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux