Портал в режимі тестування та наповнення
9 річниця Національної поліції: поліція Рівненщини підбила підсумки
Опубліковано 05 липня 2024 року о 19:28

Поліцейські області у поточному році:

- опрацювали понад 91 тисячу повідомлень громадян (у 2023 – майже 100 тисяч)

- розпочали 5 203 кримінальних проваджень (у 2023 – понад 6079)

- з них про підозру повідомлено у 2948 КП (2023 – 2853)

- 3068 кримінальних проваджень скеровано до суду (2023 - 3056).

Правоохоронці розкрили усі:

  • три умисні вбивства
  • 22 факти тяжких тілесних ушкоджень
  • 5 пограбувань
  • 2 розбійних напади
  • 23 незаконних заволодіння транспортними засобами.

Задокументовано 123 факти незаконного поводження зі зброєю, що на 22 злочини більше аніж у минулому році.

Триває і боротьба з наркозлочинністю: цьогоріч поліцейські зареєстрували 432 кримінальні правопорушення.

Крім того, працівниками управління стратегічних розслідувань області викрито, задокументовано та припинено діяльність п’яти організованих злочинних груп та однієї злочинної організації, зокрема це незаконне переправлення осіб через державний та розтрата бюджетних коштів.

Працівники кіберполіції виявили 215 кримінальних правопорушень, встановили та задокументували діяльність 65 осіб, яким слідчі повідомили про підозру у вчиненні кіберзлочинів.

Працівники управління патрульної поліції забезпечили реагування на понад 54 тисячі викликів та склали більше 38 тисяч адміністративних матеріалів.

Працівники управління поліції охорони стоять на варті безпеки понад семисот об’єктів критичної інфраструктури та шестисот освітніх закладів. Поліцейські здійснили більше семи тисяч виїздів на спрацювання сигналізації та повідомлення громадян та затримали 53 особи.

Рівненська академія патрульної поліції за час існування підготувала та випустила 1871 слухач. Наразі в Академії проходять первинну професійну підготовку ще 111 здобувачів освіти, які в майбутньому теж стануть у ряди поліцейських.

На території області успішно реалізовується проєкт «Поліцейський офіцер громади». Наразі у всіх 64 територіальних громадах несуть службу 108 поліцейських. Вони живуть на території, забезпечують безпеку та піклуються про їх мешканців. Невдовзі їх підсилять іще 87 поліцейських, які наразі навчаються.

Опікуються найменшими жителями області і ювенальні поліцейські: навчають, допомагають пізнавати сучасний світ та опановувати основи правової поведінки.

В області триває реалізація проєкту «Офіцер служби освітньої безпеки», впровадженого у січні цьогоріч. Правоохоронці нестимуть службу у 88 закладах загальної середньої освіти, зокрема в обласному центрі та Сарненському і Вараському районах.

Однією із ключових служб в умовах правового режиму воєнного стану є відділ вибухотехнічної служби. Фахівці брали участь у розмінуванні деокупованих територій Київської, Харківської, Херсонської областей. На їхньому рахунку — 16 відряджень у складі зведеного загону Управління вибухотехнічної служби НПУ.

Розміновували звільнені від ворога території й працівники кінологічного центру зі своїми чотирилапими напарниками. Водночас на території області кінологи та службові собаки продовжують залучатися до обстеження територій, розшуку зниклих безвісти осіб та розкриття злочинів.

150 поліцейських з Рівненщини від шостого червня несуть службу у лавах новоствореного стрілецького батальйону поліції особливого призначення. Нині вони навчаються та проходять бойове залагодження, після чого вирушать виконувати поставлені завдання на прифронтові території.

Крім того, відповідно до вказівки керівництва Національної поліції від травня 92 поліцейських області відряджені у прикордонні райони для виконання обов’язків у зведеній бригаді поліції «Хижак» та у складі оперативно-тактичного угрупування «Волинь».


Іще 48 поліцейських воюють на передовій у складі об’єднаної штурмової бригади «Лють».


Із лютого 2022 року колектив поліції Рівненщини втратив сімох поліцейських, які виконували бойові завдання щодо захисту державного суверенітету та територіальної цілісності.

Керівництво поліції області повсякчас опікується та допомагає родинам загиблих воїнів. Щомісяця поліцейські разом із батьками, дружинами та дітьми полеглих Героїв вшановують їх пам'ять під час поминального молебню.

Аби фахово боротися зі злочинністю й давати гідну відсіч ворогу, поліцейські області продовжують вдосконалюватися: під час спільних із службою безпеки України, нацгвардією та прикордонниками навчань відточують професійні навички, відпрацьовують різні можливі сценарії кризових ситуацій та надзвичайних подій.

Дев’ять років стоїмо на варті безпеки громадян.

Дев’ять років вдосконалюємось та впроваджуємо новітні проєкти для надання якісних поліцейських послуг.

Довіра громадян — понад усе! Слова вдячності – найвища оцінка нашої роботи.

Служити і захищати!


Відділ комунікації поліції Рівненської області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux