Портал в режимі тестування та наповнення
Алгоритм дій поліцейських під час затримання та впровадження системи відеомоніторингу «Custody Records»  обговорили на Рівненщині
Опубліковано 16 грудня 2021 року о 11:16

Упродовж двох днів у слідчих, оперативників, поліцейських груп реагування патрульної поліції, дільничних та патрульних Рівненщини тривали навчання щодо порядку та фіксації дій під час затримання і доставлення особи в підрозділ поліції та подальшого вибуття до ізолятору тимчасового тримання, підконтрольних установ інших органів влади. 


Головний спеціаліст Управління дотримання прав людини НПУ  Максим Кузьмін та представниця цього підрозділу в Рівненській області Інна Березовська акцентували увагу колег на основних аспектах проведення поліцейськими процесуальних дій під час затримання. Відповідні тренінги пройшли в ГУНП для працівників Рівненського РУП та ВП №1 Рівненського РУП, а наступного дня у Сарнах – для поліцейських Сарненського та Вараського районних відділів поліції.



Зокрема, йшлось про безпеку, дотримання прав затриманих та поліцейських шляхом електронної фіксації всіх дій відносно осіб, які перебувають під контролем поліції з моменту фактичного затримання.

Передусім, поліцейські повинні зафіксувати проведення усіх процесуальних дій на планшетному пристрої, потому обставини перебування затриманої особи в підрозділі поліції та подальше вибуття до установ, які підконтрольні іншим органам державної влади. Протягом усього процесу ведеться безперервна відеофіксація.

Аби встановити обставини затримання та дотримання процесуальних прав із затриманою особою та поліцейським, який здійснив затримання, спочатку спілкується інспектор з дотримання прав людини. Після цього відбувається конфіденційна зустріч затриманого із захисником. Лише поспілкувавшись із адвокатом, проводитимуться слідчі та інші дії. У разі відсутності підстав для подальшого тримання затримана особа звільняється. 

За словами поліцейської Управління дотримання прав людини Інни Березовської, саме така система і її впровадження дасть змогу не лише не порушувати права громадян, а й убезпечити правоохоронців від неправдивих звинувачень, як це нерідко буває.

Нині до впровадження інформаційної підсистеми Custody Records проводяться активні роботи  у чотирьох підрозділах поліції Рівненщини.

Відділ комунікації поліції Рівненської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux