Портал в режимі тестування та наповнення
Безпеку дітей на дорозі обговорили учасники батьківського форуму із поліцейськими у Вараші
Опубліковано 23 лютого 2018 року о 15:52

Учора, 22 лютого, в загальноосвітній школі № 3 Вараша відбувся загальноміський форум, до проведення якого долучились не лише батьківські комітети всіх навчальних закладів, а й працівники відділу поліції.

  

Одне із актуальних питань порядку денного батьківського форуму, яке обговорили присутні — безпека дитини, зокрема на дорозі. «Дитина у світі дорожнього руху: що залежить від нас?» - таку тему для виступу запропонував начальник сектору реагування патрульної поліції Варашського ВП Андрій Майданюк. Поліцейський розповів присутнім про основні правила безпечної поведінки на дорозі різних категорій учасників дорожнього руху. Андрій Майданюк зазначив, що обов’язком пішоходів є таке ж неухильне дотримання правил дорожнього руху, якого вони бажали б від водіїв. Безпека на дорозі – це результат спільних зусиль учасників руху, що має розпочинається зі свідомості кожного, а не з покарань, які накладає на порушників працівник поліції.

Батьки цікавились, хто і як може ініціювати та здійснювати облаштування нових пішохідних переходів у місті, чи є можливість обладнати проблемні перехрестя у центрі міста світлофорами, а переходи на небезпечних ділянках дороги – засобами примусового зниження швидкості руху транспортних засобів (так званими «лежачими поліцейськими»). На всі ці та багато інших питань дав вичерпну відповідь начальник сектору реагування патрульної поліції.  

Особливе занепокоєння учасників форуму викликав пішохідний перехід неподалік маркету в мікрорайоні Будівельників, через який багато місцевих водіїв з порушенням правил дорожнього руху рухаються до магазину. Андрій Майданюк пояснив, що правоохоронцями щодо водіїв, які порушують правила дорожнього руху, проїжджаючи у вказаному місці по тротуару, неодноразово виносились постанови за частиною 1 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Окрім цього, для вирішення вказаної проблеми та запобігання таким правопорушенням правоохоронці звернулись до комунального підприємства із проханням встановити там обмежувальні засоби (піраміди, стовпці, клумби тощо).

Нарікали учасники форуму й на те, що навіть у місцях розташування навчальних закладів, де пішохідні переходи обладнані належним чином,  водії транспортних засобів не знижують швидкість, не зупиняються та не пропускають дітей, які переходять дорогу. Тому батьки звернулись до правоохоронців із проханням запровадити тимчасове чергування працівників патрульної поліції в таких місцях у той час, коли діти йдуть до школи. У відповідь на таке звернення вже зранку сьогодні, 23 лютого, у центрі Вараша на вулиці Лесі Українки із 07 до 08 години працівники групи реагування патрульної поліції здійснювали нагляд за додержанням правил дорожнього руху водіями при переїзді нерегульованих пішохідних переходів поблизу навчальних закладів.

Відділ комунікації поліції Рівненської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux