Портал в режимі тестування та наповнення
Ефективна комунікація правозахисників — запорука дотримання прав людини: актуальні питання обговорили під час засідання круглого столу
Опубліковано 19 вересня 2024 року о 17:05

Учора, 18 вересня, у Головному управлінні за ініціативи представниці Департаменту Головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України відбулась робоча зустріч з питань дотримання прав громадян, у якій взяли участь інспектори з дотримання прав людини територіальних підрозділів та ізоляторів тимчасового тримання поліції Рівненщини, керівники Управління головної інспекції та СОЗДМТТО, представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Рівненській області, Західного міжрегіонального Центру надання безоплатної правничої допомоги та прокурори Рівненської обласної прокуратури.

Учасники обговорили роботу поліції в частині дотримання прав людини, проєкти, які реалізовуються у цьому напрямку, стан дотримання прав затриманих, зокрема під час адміністративного затримання та виконання постанов суду про адміністративний арешт.

Також організацію роботи територіальних підрозділів поліції щодо надання безоплатної правничої допомоги громадянам та співпраці з Центрами надання безоплатної правничої допомоги, усунення проблемних питань, що виникають під час здійснення поліцейськими повідомлення Центру про факти затримання, а також покращення комунікації між профільними службами та організаціями.

Ключовою тематикою зустрічі було обговорення шляхів усунення проблемних питань та опрацювання практичних кейсів щодо найефективніших шляхів співпраці в ході здійснення затримання особи з метою недопущення порушення її прав.

З метою підвищення ефективності роботи поліції щодо застосування адміністративного законодавства представники органів прокуратури озвучили найпоширеніші помилки, які допускаються поліцейськими під час складання адміністративних матеріалів в тому числі і протоколів про адміністративне затримання.

«Механізм захисту законних прав та свобод громадян повинен працювати бездоганно. Це передбачає чітку співпрацю підрозділів поліції, Центрів надання безоплатної правничої допомоги, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, органів прокуратури та інших. Результати є, тепер головне – впровадити наші напрацювання у практиці», - підсумувала представниця Департаменту Головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України майор поліції Оксана Остапчук.

Відділ комунікації поліції Рівненської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux