Портал в режимі тестування та наповнення
Криміналісти слідчого управління проводили огляд місця події зі студентами
Опубліковано 19 березня 2021 року о 10:43

Особливості виявлення, фіксації та вилучення слідової інформації, техніка проведення першочергових криміналістичних дій — поліцейські на практиці ознайомили студентів Національного університету «Острозької академії» із специфікою роботи.

У рамках співпраці начальник відділу криміналістичного забезпечення слідчого управління ГУНП в Рівненській області Сніжана Гамера та старший спеціаліст-криміналіст Рівненського районного управління поліції Василь Левченко провели семінар-тренінг для студентів четвертого курсу, які навчаються за спеціальністю національна безпека. Відбувся він на базі криміналістичного полігону, створеного спеціально для проведення практичних занять. 

Доцент кафедри кримінально-правових дисциплін Національного університету «Острозька академія» Сергій Гонгало запросив поліцейських, щоб вони з власного досвіду розповіли студентам про специфіку огляду місця події за фактом крадіжки з проникненням.

Досвідчені криміналісти-наставники підготували імітоване місце вчинення злочину, детально розповіли про порядок, основні стадії проведення огляду місця події, а також продемонстрували різні види замків із різними типами запираючих пристроїв.

Крім того, кожен студент мав можливість освоїти методи отримання та фіксації  дактилоскопічної інформації за допомогою нанесення спеціального порошку магнітним пензлем на поверхню та перенесення на спеціальні матеріали. Також четверокурсники за допомогою спеціальної пасти та затверджувача виготовлювали зліпки слідів зламу.

Також працівники відділу криміналістичного забезпечення ознайомили спудеїв із обладнанням, яке використовують у своїй роботі, його можливостями та розповіли про основні характеристики.

Заразом криміналісти поділилися тонкощами своєї роботи на конкретних прикладах розслідування особливо тяжких злочинів на території Рівненської області.

Працівники відділу криміналістичного забезпечення слідчого управління не вперше проводять подібні навчання в Острозькій академії, допомагаючи студентами освоїти не тільки теорію, а й здобути практичні навики та «спробувати» себе в професії поліцейського.

Відділ комунікації поліції Рівненської області
  


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux