Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські встановлюють зловмисників, через яких двоє рівнянок позбулися майже 40 тисяч гривень
Опубліковано 29 березня 2021 року о 16:55

Упродовж минулих вихідних на спецлінію «102» надійшло два повідомлення від двох пенсіонерок, які потерпіли від злочинних дій невідомих. За фактами крадіжки та шахрайства слідчі відкрили кримінальні провадження.

До поліції 27 березня звернулася 70-річна жителька обласного центру, що до її квартири на вулиці Євгена Коновальця прийшли дві невідомі жінки, які представилися працівниками газової служби та вкрали в неї грошові кошти.

Поліцейські на місці події встановили, що зловмисниці прийшли нібито для перевірки газової плити для подальшої заміни. Під час огляду обладнання та спілкування із пенсіонеркою втерлися в довіру та повідомили ще й про заміну купюр старого зразка на нові і просили господиню показати гроші. Тоді й побачили, де вона їх зберігає. Коли одна псевдогазівниця перевіряла у плиті можливий «витік» газу — інша тим часом викрала із тумбочки 4500 гривень. Обличчя зловмисниць потерпіла не роздивилася, оскільки жінки були в захисних масках.

А вже наступного дня до Рівненського районного управління поліції надійшло повідомлення 56-річної рівнянки, що за схемою «ваш родич потрапив в ДТП — терміново необхідні кошти на лікування» ошукали її свекруху.

Близько 15 години до 88-річної жительки обласного центру на стаціонарний телефон пролунав дзвінок. Пенсіонерка була впевнена, що це невістка, оскільки голос був дуже подібний. Жінка плачучи сказала, що знаходиться в лікарні, оскільки потрапила в дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої отримала переломи обох ніг. Пізніше слухавку взяв нібито лікар і запитав, скільки коштів наразі в неї, бо необхідно терміново рятувати життя. Рівнянка озвучила наявну суму і вже за лічені хвилини на порозі з’явився чоловік, представився Муратом і сказав, що від лікаря. Жінка передала йому гроші у сумі 15 тисяч гривень та 700 доларів США, отримавши від зловмисника розписку. Зрозуміла, що її ошукали лише тоді, коли прочитала її. Там було написано, що гроші передадуть у прокуратуру. Майже одразу зателефонувала потерпілій дійсно невістка та сказала, що з нею все добре.

Слідчі Рівненського районного управління поліції за обома фактами внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 190 та частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України. У рамках кримінальних проваджень поліцейські встановлюють осіб, які можуть бути причетні до злочину. 


Відділ комунікації поліції Рівненської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux