Портал в режимі тестування та наповнення
На Рівненщині правоохоронці перекрили канал надходження наркотиків до СІЗО: п’ятеро фігурантів злочинної групи постануть перед судом
Опубліковано 03 квітня 2024 року о 11:20

Шляхом так званих «кидків» через «сліпу зону» на територію установи потрапили канабіс, бупренорфін, метадон, морфін та димедрол. 

Діяльність злочинної групи, яка складалась з п’яти осіб, викрили працівники управління стратегічних розслідувань спільно зі слідчими ГУНП за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Правоохоронці встановили, що організував канал постачання наркотиків до Рівненського СІЗО так званий «смотрящий» за слідчим ізолятором — 40-річний волинянин. Його помічником став 38-річний утриманець пенітенціарної установи. До «бізнесу» залучили ще двох чоловіків, які перебували на волі та перекидали наркотики на територію, а також іще одного виконавця — утриманця СІЗО, який «ловив» пакунки.

Потім «товар» розподіляли серед засуджених: частина виручених коштів по традиції йшла в «общак», а решту лідер групи розподіляв між учасниками.

Операція з ліквідації тюремного наркобізнесу відбувалась у кілька етапів. За цей час слідчі із залученням роти поліції особливого призначення у цілому провели 15 санкціонованих обшуків у камерах фігурантів та за місцем проживання. Під час слідчих дій вилучили наркотичні засоби та пристрої для їх вживання, мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи, зокрема й так звану «маляву».

Слідчі повідомили організатору злочинної групи про підозру у вчиненні злочинів, передбачених:

- ч. 2 ст. 255-1 (Встановлення або поширення злочинного впливу);

- ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів);

- ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів);

Співорганізатору та трьом виконавцям повідомили про підозру за ч.3 ст. 307 КК України. Двох із них — жителів Рівного та Рівненського району, які перекидали пакунки, помістили до слідчого ізолятора, однак однин з них заплатив заставу та нині перебуває на волі.

Слідчі закінчили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження до суду.

Відділ комунікації поліції в Рівненській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux