Портал в режимі тестування та наповнення
На Рівненщині судитимуть злочинне угрупування, яке налагодило наркотрафік до виправної колонії
Опубліковано 01 лютого 2023 року о 11:00

Група слідчих слідчого управління ГУНП закінчила досудове розслідування та за погодженням із Рівненською обласною прокуратурою скерувала на розгляд суду матеріали кримінального провадження відносно учасників злочинної групи, до складу якої входили засуджені, працівник виправної колонії та ті, хто перебував на волі. 

У систематичному скоєнні тяжких злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів у місцях позбавлення волі обвинувачуються семеро осіб.

Досудовим розслідуванням встановлено, що уродженець Волинської області, засуджений до 15 років позбавлення волі, зокрема й за умисне вбивство, відбував чергове покарання у Катеринівській виправній колонії. Здобувши авторитет серед ув'язнених отримав статус «смотрящого», створив стійку організовану групу та налагодив канал постачання наркотичних та психотропних речовин у в’язницю. До злочинної діяльності залучив двох співкамерників. Ті завербували в якості постійних членів групи чотирьох виконавців, серед яких був і фельдшер установи виконання покарань, який мав право входу на територію у зв'язку із виконанням службових обов'язків.

За чітко розподіленими ролями в'язні, користуючись своїми зв’язками за межами колонії, здійснювали придбання наркотичних засобів та психотропних речовин, організовували їх пересилання через службу доставки. Інші виконавці злочинів, які перебували на волі, забирали посилки та перекидали їх через паркан установи, передавали наркотики у продуктах харчування або безпосередньо фельдшеру колонії, який безперешкодно їх проносив.

У ході проведення досудового слідства встановлено, що у період зі 06 листопада 2021 року до 23 червня 2022 року учасники злочинного угрупування налагодили постачання у колонію канабісу, метадону, бупренорфіну, трамадолу, а також психотропної речовини дронабінолу.

23 червня 2022 року злочинну діяльність припинили правоохоронці.

За результатами проведених обшуків і зібраної доказової бази слідчі повідомили усім сімом фігурантам про підозру у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні психотропних речовин або їх аналогів за ч. 2 ст. 27, ч.3 ст. 307 КК України, підкупі працівника установи за ч. 1-4 ст. 354 ККУ. А «смотрящему», організатору злочинної групи ще й за поширення злочинного впливу за ч. 2 ст. 255-1 ККУ.

Оперативний супровід у кримінальному провадженні забезпечували співробітники управління стратегічних розслідувань у Рівненській області.

Обвинуваченим у скоєних злочинах може згрожувати від 6 до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Рівненської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux