Портал в режимі тестування та наповнення
За добу у Рівному поліцейські задокументували 10 наркозлочинів 
Опубліковано 12 квітня 2022 року о 14:44

«Закладчики», передача наркотичних речовин засудженій, зберігання без мети збуту: за десятьма фактами триває досудове розслідування.  

Учора, 11 квітня, до поліції надійшло повідомлення, що неподалік лікарні на вулиці Макарова невідомі чоловік та жінка поводяться підозріло, ховають щось в землю та фотографують. На повідомлення прибули патрульні поліцейські, які повідомили також працівників управління боротьби з наркозлочинністю в Рівненській області та викликали слідчо-оперативну групу Рівненського РУП.
Поліцейські виявили 28-річну жительку Рівненського району та 31-річного рівнянина. Під час  поверхневої перевірки у  жінки вилучили 8 поліетиленових пакетів амфетаміну, 9 психотропної речовини «альфа-PVP», пристрої для куріння із нашаруванням та телефон, в якому були відміченні місця розміщення наркотиків. Крім того,  зловмисниця вказала на 8 закладок, які вже встигла розкласти. Вона пояснила, що влаштувалася «закладчицею» через один із телеграм-каналів, отримувала «майстер-клади» з наркотиками поштою та в подальшому розкладала їх на території Рівного близько чотирьох місяців.

У її спільника під час поверхневої перевірки заборонених речовин не виявили. Утім, він зізнався, що близько місяця займається аналогічним протиправним діянням. У квартирі за місцем його проживання поліцейські під час проведення невідкладного обшуку виявили 58 розфасованих доз амфетаміну, психотропної речовини «альфа-PVP» та канабісу, які в подальшому він мав розкласти. На чорному ринку вартість вилученого у нього «товару» становить понад 30 тисяч гривень. 

Слідчо-оперативна група задокументувала злочини. За фактом зберігання наркотичних речовин з метою збуту відносно жінки слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 307 Кримінального кодексу України.  А відносно 31-річного чоловіка — за фактом зберігання наркотичних речовин у великих розмірах за частиною 2 статті 309 КК України. У рамках кримінальних проваджень усе вилучене  скероване для проведення відповідних експертиз. 

А близько 19 години до поліції надійшло повідомлення від чергового слідчого ізолятора, що 37-річний рівнянин намагався передати наркотики  22-річній ув’язненій. Чоловік пояснив, що посилку його попросили передати невідомі, а про її вміст він не знав. П'ять таблеток, зовні схожих на наркотичні, були заховані в еклерах. Відтак, за фактом збуту наркотичних засобів слідчі Рівненського РУП розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 307 КК України.


Крім того, під час воєнного стану поліцейські, працівники тероборони та громадські активісти посилено патрулюють. За минулу добу на вулицях обласного центру у підозрілих осіб під час поверхневих перевірок  вони виявили шість фактів зберігання наркотичних речовин, що у тричі більше, ніж у мирний час. За усіма ними дізнавачі Рівненського РУП розпочали досудові розслідування.
 

Відділ комунікації поліції Рівненської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux