Портал в режимі тестування та наповнення
Олександр Фацевич: Ми повинні бути готові до будь-яких викликів для захисту нашого кордону
Опубліковано 19 листопада 2021 року о 17:24

Сьогодні, 19 листопада, заступник Голови Нацполіції України перевірив алгоритм дій територіальних підрозділів системи МВС під час командно-штабних навчань щодо забезпечення правопорядку у прикордонних районах Рівненщини. До навчань долучилися і спецпідрозділи із трьох сусідніх областей. 

Взаємодію поліцейських, прикордонників, нацгвардійців, військовослужбовців, працівників міграційної служби під час виявлення та затримання осіб, які незаконно перетнули державний кордон також координували начальник ГУНП в Рівненській області Олексій Камишанський, його заступники, керівництво ГУ ДСНС і СБУ.

«Ураховуючи ситуацію, яка склалася, ми маємо вдосконалюватися постійно і бути готовими до будь-яких викликів для захисту нашого кордону, — зазначив Олександр Фацевич. —Ми відпрацьовуємо тактику дій усіх відомств на можливі порушення законодавства та недопущення міграційної кризи. Головне — це злагоджена робота в одному штабі усіх служб щодо обміну інформацією і оперативного реагування у разі загострення обстановки».

За умовним сценарієм під час патрулювання населеного пункту в Сарненському районі група реагування патрульної поліції виявила трьох осіб, які незаконно перетнули державний кордон.  Під час спілкування із ними з’ясувалося, що у лісовому масиві в прикордонній зоні перебуває близько 100 осіб, а також є група спільників. 

Особовий склад ГУНП в Рівненський області підняли по тривозі. До місця можливого перебування правопорушників було направлено сили поліції та прикордонної служби. Там свою роботу розгорнув  мобільний ситуаційний центр,  фільтраційний пункт, пункти обігріву і надання медичної допомоги. 

За допомогою аеророзвідки правоохоронцям вдалося встановити місце перебування нелегалів. У лісовому масиві силами співробітників відомчих структур було проведене первинного блокування їхнього руху. 

Поліція діалогу вела перемовини із біженцями, допоки силовим оточенням поліцейських, нацгвардійців та прикордонників їх не затримали для проведення фільтраційних заходів. У подальшому правопорушників  доставили до  пункту тимчасового перебування іноземців на території Волинської області.

В одному із населених пунктів Сарненщини поліцейським вдалося викрити та затримати групу спільників, яка сприяла незаконному перетину кордону. 

Очільник поліції Рівненщини Олексій Камишанський зазначив, що в області навчання такого спрямування відбуваються вперше:
«Ми проаналізуємо прорахунки, аби не допускати їх у подальшому. Втім, сподіваємося, що подібних ситуації у нас не буде». 

                                                                                                                        Відділ комунікації поліції Рівненської області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux