Портал в режимі тестування та наповнення
У Сарнах відкрили ізолятор тимчасового тримання європейського зразка
Опубліковано 14 листопада 2017 року о 16:15

Сьогодні, 14 листопада, заступник Голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв та керівництво ГУНП в Рівненській області відкрили облаштований за європейськими стандартами ізолятор тимчасового тримання у Сарнах.


 
«Ключовим моментом у роботі ізолятора тимчасового тримання має бути суворе дотримання у вашій роботі прав людини, — наголосив заступник Голови Нацполіції України Костянтин Бушуєв особовому складу Сарненського відділу поліції. — Стосовно правопорушників вживаються заходи, передбачені законодавством. Ваше завдання забезпечити їхнє перебування на тих умовах і в тому порядку, які визначає Закон».


 
Як зазначив Костянтин Бушуєв, відкриття ізолятора тимчасового тримання у Сарнах стало продовженням розпочатої Головою Національної поліції Сергієм Князєвим справи, коли він очолював поліцію Рівненщини. Саме тоді він прийняв рішення, що північні райони запрацюють у сучасному та з належними умовами приміщенні. Відтак, у березні цьогоріч сарненські поліцейські переїхали у нову реконструйовану адмінбудівлю. А тепер кущовий відділ Сарненської поліції має ще й ізолятор тимчасового тримання європейського зразка.


 
Ізолятор тимчасового тримання у Сарнах розрахований на 22 особи і став другим в Україні, який відповідає європейським нормам і стандартам.

Кожна із семи камер ізолятора, де можуть утримуватися від 3 до 5 чоловік, обладнана санітарним вузлом, необхідними меблями та телебаченням. Затримані, взяті під варту особи або ті, хто перебуває під адмінарештом чи засуджені, яких доставлятимуть для проведення слідчих дій, забезпечуватимуться триразовим харчуванням. До душової кімнати подається гаряча вода, а камери та інші приміщення ІТТ опалюються автономною котельнею. В ізоляторі тимчасового тримання є медичний кабінет, кімната для побачень. У закладі також використано передові технології організації охорони, цілодобового відеоспостереження, зв'язку та пожежної сигналізації.


 
 Для працівників установи передбачені службове приміщення, кімнати відпочинку та прийому їжі. Утім, аби досконало володіти запровадженою електронною системою обліку, підвищити свій фаховий рівень з питань дотримання прав людини, працівники Сарненського ІТТ пройдуть курси підвищення кваліфікації.


 
«Поліцейський – це така професія, яка потребує постійного оновлення знань, — зазначив заступник Голови Нацполіції України. — У тому числі це стосується тих працівників, які несуть службу в ізоляторах тимчасового тримання».


 
Начальник ГУНП в Рівненській області Валерій Самчук зауважив, що попри труднощі в закінченні робіт із облаштування ІТТ, установу вдалося відкрити завдяки розумінню та сприянню з боку місцевої та районної влади.


 
Костянтин Бушуєв проінспектував умови ізолятора тимчасового тримання та разом із присутніми на відкритті оглянув приміщення, де перебуватимуть тимчасово ізольовані від суспільства особи. Крім того, заступник Голови Нацполіції України вручив ключі від службового автомобіля «Renault Dokker» працівникам установи.
 

Відділ комунікації поліції Рівненської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux