Портал в режимі тестування та наповнення
Огляд місця події та розслідування злочинів, пов’язаних із пожежами: алгоритм спільних дій обговорили поліцейські та рятувальники на Рівненщині
Опубліковано 11 травня 2024 року о 15:22

10 травня на базі 2-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Рівне була проведена семінар-нарада щодо організації взаємодії та порядку спільних дій під час проведення огляду місця пожежі, дослідження та розслідування кримінальних правопорушень та інших подій, пов’язаних з пожежами.

У заході взяли участь представники ГУ НП в Рівненській області та його районних відділів (управління); представник Рівненського НДЕКЦ МВС України; представники ГУ ДСНС України у Рівненській області та його районних управлінь та співробітники дослідно-випробувальної лабораторії АРЗ СП ГУ ДСНС України у Рівненській області.

Слідчі слідчого управління ГУНП в Рівненській області узагальнили інформацію щодо особливостей проведення огляду місця події, взаємодії слідчих з працівниками ДСНС, кваліфікації кримінальних правопорушень, пов’язаних із пожежами.

Рятувальники, у свою чергу, розповіли про дослідження пожеж, залучення фахівців дослідно-випробувальної лабораторії як спеціалістів до участі у кримінальному провадженні за фактом умисного знищення чи пошкодження майна, вчиненого шляхом підпалу.

Спеціалісти-криміналісти відділу криміналістичного забезпечення СУ ГУНП в Рівненській області ознайомили присутніх із технічними засобами, які використовують фахівці під час огляду та документування злочинів, пов’язаних із пожежами.

Представник Рівненського Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України проінформував про особливості проведення пожежно-технічних екпертиз.

Крім того, учасники семінар-наради практикувались у тренувальному комплексі ГУ ДСНС України в Рівненській області щодо типових причин виникнення пожеж та особливостей огляду місць їх виникнення.

«Обмін досвідом фахівців, які залучаються для проведення огляду місця події, фіксації та збору слідів вчинення кримінального правопорушення вкрай важливий, адже сприяє якісному збору доказів, їх дослідженню, а зрештою й розкриттю злочинів та встановленню істини» - заступник начальника Головного управління — начальник слідчого управління Юрій Майоров.

Відділ комунікації поліції Рівненської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux