Портал в режимі тестування та наповнення
Олександр Фацевич: Мета проєкту «Вихователь безпеки» – створення безпекового середовища для дітей під час навчального процесу
Опубліковано 21 лютого 2022 року о 17:45

На цьому заступник Голови Національної поліції України – керівник патрульної поліції Олександр Фацевич наголосив під час національного форуму «Безпечні та спроможні громади майбутнього» сьогодні, 21 лютого. Організаторами форму стали Апарат Ради національної безпеки і оборони України та Асоціація малих міст України.

Пілотний проєкт «Вихователь безпеки» стартує у рамках співпраці Національної поліції України та територіальних громад задля безпеки дітей в навчальних закладах.

«Метою проєкту є створення безпекового середовища для дітей під час навчального процесу в закладах освіти. На сьогодні відібрано 22 територіальні громади у 14 регіонах, які подали анкети на участь у проєкті та об’єктивно готові забезпечити необхідні умови для роботи 23 спеціалістів з безпеки в громаді. Ми хочемо відібрати громадян, які проживають в громадах, і призначити їх на посади в штати громад. Вони весь час під час навчального процесу будуть знаходитися в школах, вивчати ситуацію в школі, виявляти проблеми булінгу, розповсюдження наркотиків, питання конфліктів та інших правопорушень», – розповів Олександр Фацевич. 

Заступник глави Нацполіції додав, що після відбору ця людина пройде спеціальне навчання і згодом буде співпрацювати з поліцейськими ювенальної превенції на місцях:

«Ми хочемо допомогти і адміністраціям шкіл, і територіальним громадам в питаннях безпеки в школах, безпеки наших дітей і виявленні правопорушень, зокрема й фактів насилля відносно дітей. Спеціаліст з безпеки буде повідомляти про такі факти – і ми будемо співпрацювати разом зі спеціальними службами соціального захисту населення, разом із батьками та дітьми».  

Під час форуму Олександр Фацевич висловив подяку представникам територіальних громад, органам місцевого самоврядування, які вже підтримали цей безпековий пілотний проєкт.

Нагадаємо, на Кіровоградщині у поліції області учасники проєкту «Вихователь безпеки» підписали меморандум про співпрацю та партнерство
 

Управління комунікації 
Національної поліції України 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux