Портал в режимі тестування та наповнення
Основна мета створення ситуаційного центру на Рівненщині — це допомога кожному громадянину
Опубліковано 01 червня 2018 року о 13:17

На цьому сьогодні, першого червня, наголосив заступник Голови Нацполіції Ігор Клименко під час презентації ситуаційного центру в Головному управлінні Національної поліції в Рівненській області.


Як зазначив Ігор Клименко, завдяки новоствореному центру час реагування на заяву або повідомлення про правопорушення буде мінімізований:


«На тяжкі злочини час реагування становитиме від 30 секунд до однієї хвилини. В обласному центрі робота ситуаційного відділу дозволить прибувати нарядам поліції на місце події найдовше за сім хвилин, у сільських населених пунктах – за 15-20. Це той час за який необхідно зреагувати, обробити інформацію та оперативно виїхати на місце події за повідомленням громадянина на 102. Адже головне наше завдання — це безпека та спокій кожної людини і її впевненість у тому, що необхідна допомога буде надана вчасно будь-якою службою».


Крім того, робота центру забезпечить координацію та управління силами і засобами, задіяними на охорону публічної безпеки та порядку, взаємодію між усіма підрозділами та екстреними службами, у разі ускладнення оперативної обстановки або виникнення надзвичайних ситуацій.


Контроль за ситуацією у реальному часі на вулицях Рівненщини здійснюється поки що за допомогою 58 камер відеоспостереження, які виведені на шість моніторів у ситуаційному центрі. Із них 17 підключені в Рівному та решта — у інших населених пунктах області. До кінця року заплановане під’єднання ще близько 120 таких сучасних камер.


Присутній на заході начальник Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції Олексій Сергєєв, а також представники обласної, міської влади та засобів масової інформації мали можливість побачити, як організована робота ситуаційного центру, зокрема при надходженні повідомлення про незаконне заволодіння транспортним засобом у центрі Рівного.


«Наразі мова йде не тільки про виявлення та припинення кримінальних правопорушень, а й про техногенні катастрофи, комунальні незручності, контроль масових заходів, та, особливо, миттєве реагування, коли загубилась дитина. Це все ми будемо бачити, а відтак на допомогу направлятимемо профільну службу», - зауважив начальник ГУНП в Рівненській області Валерій Самчук, який подякував очільнику області Олексію Муляренку за фінансову підтримку, яка дозволила втілити у реальність такий необхідний для безпеки громадян проект.


Керівник Департаменту ОАЗОР Олексій Сергєєв також підкреслив, що ситуаційний центр Головного управління Національної поліції в Рівненській області — поки що один із найкращих серед тих, які функціонують в Україні.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux