Портал в режимі тестування та наповнення
Знайомтеся - вихованці кінологічного центру ГУНП в Рівненській області
Опубліковано 24 лютого 2018 року о 13:08

Вони виходять на заслужений відпочинок, прослуживши в поліції усього вісім років. Такий вік їм встановлено чинним законодавством. Однак деякі з них і на пенсії продовжують нести службу, працюючи все життя без заробітної плати та фінансових виплат. Взамін їм достатньо лишень уваги наставників, адже мова йде про чотирилапих поліцейських кінологічного центру ГУНП в Рівненській області.

Рівненські кінологи пишаються своїми вихованцями, які змалку стають повноправними членами поліцейської родини, і можуть розповідати про них без упину. У 2017 році службові собаки виїжджали 479 разів на місця подій. Вони допомогли виявити 167 кримінальних правопорушень.

У кожної собаки — службове «житло», розпорядок дня, дворазове харчування у конкретно визначені години, прогулянка, клінічний огляд, прибирання, тренування і ненормований як у поліцейських робочий день. На утриманні Центру їх сьогодні — 28, у тому числі і пес спецпідрозділу «КОРД». Щоправда, «правлять» тут представниці прекрасної половини, яких у півтора рази більше, ніж протилежної статі. До того ж, враховуючи універсальність німецьких вівчарок, саме цій породі на службі в поліції надається перевага.

У скарбничці чотирилапих поліцейських – майже сотня нагород і за розкриття злочинів, і за змагання, і за службу в АТО. Звісно, що до цього їм байдуже і більше втішають їхні улюблені ласощі, іграшки для тренувань або прогулянка. Які вони, собаки кінологічного центру, чого досягнули разом із наставниками, які мають звички, характер. Тож, знайомтеся. 


Найтитулованіший: німецька вівчарка Чейзар, 2011 р.н.

Для кінолога у службовій собаці потрібні передусім робочі якості, а от зовнішність — питання другорядне. Однак серед вихованців цієї породи Чейзар таки найгарніший, найвихованіший і найдосвідченіший. Усі його професійні якості та старання належно оцінені. І підтвердження цьому — здобуті нагороди. Нещодавня із них — за участь у Першому міжнародному відкритому чемпіонаті Національної поліції України з багатоборства кінологів  в Ужгороді (26-29 вересня 2017 року). Крім того, на його рахунку допомога у розкритті багатьох злочинів. Зокрема – розбійного нападу на рівнянина на залізничному вокзалі у Рівному торік, а також затримання за «гарячими» слідами у Радивилівському та Острозькому районах зловмисників, ласих до чужого майна.

Тренується Чейзар із Сергієм Кучером під керівництвом Олександра Пелеха.


Наступного тижня ми познайомимо вас із «старійшиною» кінологічного центру. Далі буде.

Відділ комунікації поліції Рівненської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux