Портал в режимі тестування та наповнення
Постачали наркотики у виправний центр: поліцейські Рівненщини спільно з оперативниками установи виконання покарань викрили злочинну групу
Опубліковано 19 жовтня 2023 року о 15:05

До її складу входили четверо засуджених і двоє спільників на волі — жителі Львова, які відповідали за придбання і доставку наркотиків. Усім шістьом повідомлено про підозру. 


Задокументували протиправну діяльність групи осіб оперативники управління боротьби з наркозлочинність та карного розшуку ГУНП, слідчі Рівненського РУП у взаємодії із працівниками ДУ «Городоцький виправний центр» ДКВСУ за інформаційної підтримки відділу кримінального аналізу.

Організував і налагодив наркотрафік 43-річний «смотрящий» виправного центру, який відбуває покарання за скоєння крадіжок. Замовлення на постачання метадону і канабісу робив львів’янину, який зі своїм спільником на волі, купував наркотичні засоби, психотропні препарати та пересилав їх через службу доставки у Рівне. Натомість троє утриманців виправного центру вже реалізовували наркотики серед засуджених.

За силової підтримки роти поліції особливого призначення поліцейські вчора, 18 жовтня, спільно із працівниками установи провели обшуки у фігурантів кримінального провадження. За результатами проведених слідчих дій вилучені мобільні телефони, банківські картки, грошові кошти, чорнові записи та ніші речові докази, які мають значення у справі.

Досудове розслідування за фактами незаконного придбання, пересилання, зберігання з метою збуту наркотичних та сильнодіючих речовин, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, за частиною 2 статті 307 КК України триває. Учора шістьом зловмисникам слідчі Рівненського РУП вручили підозру. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Рівненська окружна прокуратура.

Крім того, відносно 38-річного засудженого, учасника злочинної групи, тривають слідчі дії за фактом вчинення ним шахрайських дій: під приводом розміщення оголошень про оренду квартир він брав завдаток і заволодівав коштами громадян. У рамках кримінального провадження вже встановлено майже 50 потерпілих.


 

Відділ комунікації поліції Рівненської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux