Портал в режимі тестування та наповнення
Безпека на дорогах Рівненщини — відповідальність кожного і чітка взаємодія усіх служб
Опубліковано 09 серпня 2021 року о 18:19

Сьогодні, дев’ятого серпня, у поліції області при начальнику ГУНП в Рівненській області Олексію Камишанському та за участю голови Рівненської облдержадміністрації Віталія Коваля відбулася міжвідомча нарада  щодо підвищення ефективності попередження дорожньо-транспортних подій на автошляхах області.

Участь у нараді  взяли керівники відповідних підрозділів поліції області та патрульної поліції, а також представники управління дорожнього господарства,  інфраструктури Рівненської ОДА, Служби автомобільних  доріг  та Укртрансбезпеки в області. 

«Ми спільно працюємо над створенням безпекового середовища. Сьогоднішня сумна статистика свідчить, що на дорогах, на превеликий жаль, гине людей більше, аніж від інших злочинів, — звернувся до присутніх Олексій Камишанський. —  Саме тому ми повинні вжити усіх заходів, щоб змінити ці цифри, зменшити аварійність, щоб наші дороги не несли загроз для громадян. 

Відтак, упродовж січня-липня 2021 року на вулично-дорожній мережі Рівненської області зареєстровано 1858 дорожньо-транспортних пригод, що на 25 % більше ніж за аналогічний період торік (2020 рік –1484  ДТП).

За вказаний період зареєстровано 427 ДТП з постраждалими (2020 рік – 410 ДТП), загинуло 70 осіб (2020 рік – 70 осіб), 566 — травмувалися, що на 12% більше (2020 – 507 осіб). Крім того, сталося 116 автопригод за участю дітей: 93 із постраждалими, в яких 6 загинуло та 108 травмовано.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль додав, що перебування в дорозі має бути комфортним для кожного учасника дорожнього руху. І значна роль тут відведена  якості дорожнього покриття, яку повинні забезпечити відповідні служби. 
Також керівник поліції області звернувся до представників Служби автомобільних доріг щодо встановлення додаткових камер відеофіксації на загальнодержавних дорогах міжнародного значення «Київ-Чоп» і «Київ-Ковель-Ягодин», де найбільше фіксується перевищення швидкості руху.  

За результатами наради присутні прийняли рішення про створення робочої групи з представників ГУНП, УПП в Рівненській області Служби автомобільних доріг у Рівненській області, органів місцевого самоврядування та представників експлуатуючих організацій, яка щомісячно працюватиме над створенням алгоритму  дій щодо підвищення рівня безпеки дорожнього руху та аналізуватиме його виконання.

Зокрема, буде збільшено кількість екіпажів, задіяних до нагляду за безпекою дорожнього руху на найбільш аварійних ділянках доріг. Поліцейські посилять проведення превентивних заходів серед дітей щодо дотримання ними правил дорожнього руху, максимально охопивши роз’яснювальною кампанією навчальні заклади,  в тому числі продовження акції «Безпечна стрічка». 

Результати роботи  групи заслухають на наступній міжвідомчій нараді, яка відбудеться за місяць. 

Відділ комунікації поліції Рівненської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux