Портал в режимі тестування та наповнення
Протидія домашньому насильству на рівні територіальних громад: у Рівному поліцейські офіцери підвищували фаховий рівень
Опубліковано 09 грудня 2022 року о 16:50

У дводенному тренінгу в рамках Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» взяли участь поліцейські офіцери із 16 громад Рівненщини, працівники прокуратури, соцслужб і центрів із надання безоплатної вторинної правової допомоги. 

Мета навчань – підвищення потенціалу суб’єктів взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

До заходу долучилися також заступниця голови ОДА Людмила Шатковська, заступник начальника управління превентивної діяльності ГУ НП в Рівненській області Олександр Бортник та начальниця відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Рівненської обласної прокуратури Олена Ткачук.

Під час тренінгу присутні обговорили питання налагодження ефективної взаємодії представників відомств і служб, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, зокрема на рівні територіальних громад. Адже чітко налагоджений алгоритм дій допоможе запобігати, вчасно виявляти, надавати допомогу та забезпечувати належний захист як корінному населенню на території обслуговування, так і внутрішньо переміщеним особам.

Крім того, йшлося і про практичне застосування стандартів надання послуг і першої психологічної допомоги постраждалим від будь-якого виду насильства, про роботу спеціалізованих служб для постраждалих осіб в Україні, їх роль у захисті жінок.

Узагальнили учасники навчань і міжнародну практику та нововведення в українському законодавстві у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.

За результатами тренінгу суб’єктам відповідних відомств рекомендовано посилити співпрацю усіх служб у громадах для ефективного реагування на випадки домашнього насильства, на жорстокість і знущання в родинах, підтримки постраждалих, застосування до кривдників спеціальних заходів, передбачених законодавством тощо.

Нагадаємо, захід організований в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine за сприяння Головного управління Національної соціальної сервісної служби у Рівненській області у співпраці із Рівненською обласною військовою адміністрацією.

 

Відділ комунікації поліції Рівненської області 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux