Портал в режимі тестування та наповнення
«Рівний-Рівному»: поліцейські-консультанти Рівненщини підвищували рівень психологічних знань
Опубліковано 15 вересня 2023 року о 18:30

У Головному управлінні поліції Рівненської області в рамках Програми психологічної підтримки «Рівний-Рівному» відбувся навчально-практичний семінар для підвищення рівня кваліфікації поліцейських-консультантів.

 Як зауважила начальниця психологічної служби ГУНП в Рівненській області Світлана Демидова, поліцейські-консультанти, які беруть участь у заняттях, а відтак — підвищують фаховий рівень, мають змогу ще впевненіше надавати допомогу в підрозділах, адже дбати про своє ментальне здоров’я і підтримувати одне одного — надважливо в умовах війни.

Учасники семінару спілкувалися про необхідність піклування про свою внутрішню стійкість, популяризацію культуру психологічної підтримки між колегами, у колективах.

Тренери Програми «Рівний-Рівному» були психолог УКЗ ГУНП Ірина Лещук, керівник підрозділу кадрового забезпечення Дубенського РВП ГУНП Людмила Вірна, поліцейський офіцер громади Острозької ТГ Тарас Какайло наголосили присутнім, що на сьогодні важливо не соромитися, не стигматизувати, а, навпаки, подолати цей бар’єр і поширювати знання про душевний стан та вміння про нього піклуватися.

Крім того, варто показати громадянам, у тому числі і поліцейським, що звертатися за допомогою у разі погіршення психоемоційного стану – це не слабкість, не забаганка й не соромно, а відповідально.

Спікерами на заході також були капелан Громадського формування «Капеланський патруль» Олег Абатуров та кандидат педагогічних наук, навчальний психотерапевт Оксана Грицюта.

Із присутніми вони обговорили теми «Психоемоційний стан людини», зокрема поняття про емоції, їх види, прояви, механізм виникнення емоцій та вміння керувати ними, а також побудову професійних стосунків з урахуванням індивідуальних відмінностей кожної особистості на основі чотирьохсекторної поведінкової моделі «DISC».

За результатами семінару поліцейським-консультантам заступник начальника ГУНП в Рівненській області Юрій Мерденов і начальник УКЗ ГУНП в Рівненській області Ігор Герей вручили сертифікати.

«Ви — найперші помічники керівників у своїх підрозділах, працівників кадрового забезпечення і, звісно, психологічної служби, з якою перебувають у тісній комунікації, — звернувся до учасників занять Юрій Мерденов. — Ви знаєте свій особовий склад і це — сфера вашої первинної взаємопідтримки колег, які опинилися у складних професійних чи життєвих ситуаціях. Тому бажаю вам подальших професійних успіхів. Наш фронт – збереження ментального здоров‘я кожного поліцейського!»

Разом до Перемоги!

Відділ комунікації поліції Рівненської області



 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux