Портал в режимі тестування та наповнення
Розкриття злочинів — це не особиста заслуга слідчого, а чітка взаємодія із усіма підрозділами
Опубліковано 01 липня 2022 року о 09:46

Нова генерація і нове майбутнє. Молодим слідчим хоч і не все вдається осягнути одразу, але вони викладаються на повну, поступово набираючи досвіду.  Для них немає вікових поблажок, бо як і їхні колеги зі стажем присягнули на вірність українському народові.  

Що спонукало їх обрати фах слідчого, чим запам’ятався перший робочий день. Чи рахують вони розкриті злочини, чи є у них найскладніша слідча дія, а також  і поради тим, хто хоче стати слідчим.

Світлана Свистіль із Дубенського РВП свідомо зробила свій вибір іще сім років тому, коли твердо вирішила вступити у Волинський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні. До того ж, поруч був батько, теж слідчий, який в подальшому в лавах ЗСУ захищав нашу країну в зоні АТО, а зараз робить усе можливе, щоб ми мали світле та мирне майбутнє. 



Перший день на службі в молодої слідчої був досить хвилюючим, бо курсантська історія була вже позаду і відтепер на неї покладалась велика відповідальність.

«Пригадую, хотіла якнайшвидше використати свої знання на практиці, — каже Світлана, яка закінчила факультет досудового розcлідування Національної академії внутрішніх справ із відзнакою. — А взагалі — це був знаковий день, адже я отримала омріяну роботу та досягла своєї мети».

Адаптуватися довелося швидко: у злочинців, як і у поліцейських — режим цілодобовий.  

Як зазначає дубенська слідча, розкриття будь-якого злочину — це неймовірно складний механізм безперебійної і результативної роботи,  яку можуть забезпечити лише у чіткій взаємодії та налагодженій співпраці працівники зі всіх структурних підрозділів поліції: від поліцейського групи реагування до керівництва. 

«Навряд чи хтось із слідчих сприймає розкриття злочинів як особисті заслуги, які можна підраховувати», — додає поліцейська.

А от труднощів безпосередньо у проведенні слідчих дій в старшого лейтенанта поліції немає: 

«Слідча дія — це процес, покликаний зібрати докази, які в сукупності складають загальну «картину». А ось пошук істини в цій так званій «картині» — те, що дійсно складно».

Відділ комунікації поліції Рівненської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux