Портал в режимі тестування та наповнення
Треба бути завжди чесним і щирим перед людьми, — поліцейський офіцер Мирогощанської тергромади Дмитро Головатий
Опубліковано 28 травня 2023 року о 13:41

«От скажіть, як їх можна не любити?!» — каже 75-річна жителька селища Мирогоща Галина Романівна про своїх поліцейських офіцерів громади. Адже самотній пенсіонерці доводиться часто до них звертатися, бо впоратися самотужки зі своїми іноді навіть дріб’язковими питаннями — не може.
Із Дмитром Головатим у громаді вітається чи не кожен мешканець, адже знають його відтоді, як 8 років тому розпочинав службу дільничним. Нині ж — вже три роки працює на посаді поліцейського офіцера громади Мирогощанської ТГ. За цей час, зауважує капітан поліції, багато чого змінилося на краще у взаємовідносинах між людьми, владою, поліцією. А з початком повномасштабного вторгнення, як кажуть, біда ще ближче зблизила і згуртувала всіх. До того ж, до Мирогощанської когорти приєдналися нові жителі, яких війна змусила тікати з рідних домівок.
14 населених пунктів чисельністю у понад сім тисяч осіб Дмитро Головатий обслуговує разом зі своїм напарником Віктором Мокрійчуком. Основне, що змінилося за ці роки — людям не треба телефонувати на 102, очікувати прибуття правоохоронців чи їхати у відділення за кілька десятків кілометрів, а все можна вирішити тут, на місці.

«Якщо взяти в загальному — із запровадженням проєкту «Поліцейський офіцер громади» покращилося безпекове середовище. У нас зменшилася кількість крадіжок, несанкціонованих точок продажу алкогольних напоїв, — констатує про вирішення багатьох питань перший заступник сільського голови Мирогощанської сільради Максим Намчук. — Також вдалося врегулювати екологічну ситуацію — поліцейські офіцери допомагають виявляти стихійні сміттєзвлища та осіб, причетних до вивезення туди відходів. В результаті — зменшилася кількість пожеж. У цілому ж — людям комфортніше перебувати на своїй території, тому що хлопці знаходяться на зв’язку 24/7, а їхні контактні номери телефонів є в усіх».

Крім того, Мирогощанська громада створила спільноту у телеграм каналі, де налагоджена ефективна комунікація між усіма структурами та місцевими жителями. Так, нещодавно за допомогою розміщеного повідомлення від поліцейського офіцера громади вдалося встановити місце перебування підозрюваного у крадіжці велосипеда — його побачила жителька Мирогощі і одразу про це повідомила.


Як додає Максим Намчук, із появою своїх поліцейських для соціальних служб це стало неабиякою допомогою. Адже правоохоронці приділяють значну увагу сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах, внутрішньо переміщеним особам, а особливо — підростаючому поколінню.

«Вони пропрацьовують ситуацію у такому форматі з дітьми, що це впливає на них позитивно. Вони від усього серця вкладаються у свою роботу», — резюмував Максим Намчук.
Дмитра Головатого раді завжди бачити у місцевому ліцеї. Як зауважує директорка закладу Ольга Смалюк — поліцейський офіцер громади став повноправним учасником освітнього процесу. Бо часто-густо трапляються випадки, коли одних лише зусиль педагогів замало. Тоді — телефонний дзвінок поліцейському і він на місці. Тож капітану поліції доводилося і навчати правилам поведінки ліцеїстів у шкільному автобусі, і налагоджувати стосунки між класами, і навіть іти на урок із хлопчиком, який не хотів відвідувати школу.

«Треба бути завжди чесним і щирим перед людьми, бо вони це одразу бачать і відчувають. Якщо пообіцяв — обов’язково виконати. Робота поліцейського офіцера громади базується виключно на співпраці, а без неї — не буде довіри. Для того ми і тут, аби громадяни завжди могли розраховувати на нашу підтримку та допомогу», — каже поліцейський офіцер Мирогощанської ТГ Дмитро Головатий.


Відділ комунікації поліції Рівненської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux