Портал в режимі тестування та наповнення
У пріоритеті — безпека громадян та якісний поліцейський сервіс: у поліції області підбили підсумки за півріччя
Опубліковано 12 липня 2023 року о 18:54

Про результати роботи підрозділів поліції області з протидії злочинності, забезпечення публічної безпеки і порядку, охорони прав і свобод людини за шість місяців поточного року звітували керівники за напрямами діяльності сьогодні, 12 липня.

За вказаний період на спецлінію 102 надійшло 101 тисяча 582 повідомлення, із яких 6079 — кваліфіковані як кримінальні правопорушення.

Загалом із початку року зареєстровано 2867 тяжких та особливо тяжких злочинів, з яких 1318 — розкрито.

Слідчі підрозділи скерували на розгляд суду 1102 матеріали кримінальних проваджень. Про підозру повідомлено особам у скоєнні 2853 злочинів.

У загальному, незважаючи на правовий режим воєнного стану в Україні, а відтак — збільшення кількості населення за рахунок внутрішньо переміщених осіб, на території Рівненщини покращилася криміногенну ситуація. Про це свідчить зменшення умисних вбивств, умисних тяжких тілесних ушкоджень, розбійних нападів, грабежів, тощо.

Із незаконного обігу в рамках кримінальних проваджень поліцейські вилучили 59 одиниць вогнепальної зброї, 75 гранат, 5371 патрон, 5,4 кг вибухових речовин.

За шість місяців здійснено понад 57 тисяч перевірок на блок-постах, виявлено 13 061 правопорушення, із яких 151 — кримінальне. Зокрема, зафіксовано 257 фактів керування транспортним засобом у стані сп’яніння; 16 фактів транспортування тютюнових та алкогольних виробів без марок акцизного податку; 24 особи та 13 транспортних засобів, які перебували в розшуку.

Працівники блоку превенції виявили та задокументували понад 53 тисячі адміністративних правопорушень: 42 432 — інспектори СРПП, 5693 — дільничні офіцери поліції, 4085 — поліцейські офіцери громад, 1738 – ювенали.

Також керівники поліції області разом із особовим складом проаналізували результати проведення превентивних заходів із протидії домашньому насильству, у сфері безпеки дорожнього руху та профілактики рецидивної злочинності.

Керівництво наголосило на впровадженні безпекових проєктів на території обслуговування, налагодженні дієвої комунікації та співпраці з органами влади та населенням на місцях.

Загалом за підсумками півріччя роботу підлеглих очільник поліції області Олександр Ганжа відзначив із позитивного боку. Утім підкреслив, що працювати є над чим:

«Кожен повинен зосередити увагу на проблемних ділянках. Це стосується насамперед протидії шахрайствам, злочинам у сфері довкілля, а також проведенню превентивних заходів у сфері безпеки дорожнього руху. Головне — безпека громадян та якісний поліцейський сервіс».


Відділ комунікації поліції Рівненської області

 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux