Портал в режимі тестування та наповнення
В Україні розпочала роботу Українська асоціація представниць правоохоронних органів
Опубліковано 15 березня 2018 року о 20:48

Основною метою Асоціації (УАППО) є сприяння забезпеченню рівних прав і можливостей жінок і чоловіків у правоохоронних органах України. Урочистості з нагоди старту роботи Асоціації відбулися сьогодні, 15 березня.

У заході взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук, заступник міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук, заступник Голови Нацполіції Костянтин Бушуєв, заступник начальника Департаменту патрульної поліції - керівник УАППО Катерина Павліченко та Президент Міжнародної Асоціації жінок-поліцейських Маргарет Шортер.

«Ми дійсно відзначаємо сьогодні дуже важливий день – створення Української асоціації працівниць правоохоронних органів. Такого роду асоціації готують однодумців. Всі повинні відчувати чіткі перспективи професійного росту», – зазначив Посол Канади в Україні Роман Ващук.

Заступник Міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук наголосила, що на теперішній час дуже важливим є створення загальнонаціональних механізмів забезпечення і дотримання рівних прав і можливостей в правоохоронній діяльності як для жінок, так і для чоловіків.

«Сьогодні в системі існують дуже великі зміни. Для нас є нагальною метою комплексно запровадити гендерний підхід щодо будь-якої форми дискримінації», – зазначила Тетяна Ковальчук.

Керівник УАППО Катерина Павліченко зазначила, що завдяки діяльності Асоціації вдасться створити умови для подолання існуючих бар’єрів.

«Асоціація сприятиме розумінню рівня проблематики, як професійної, так і службової. Це є унікальна платформа для обміну досвідом і думками», – зазначила вона.

За словами заступника Голови Національної поліції України Костянтина Бушуєва, створення Асоціації є важливим кроком для загального розвитку та реформування правоохоронної системи в Україні.

«Створення рівних умов між чоловіками і жінками виводить поліцейську діяльність і, в цілому – правоохоронну діяльність на абсолютно новий рівень», – зазначив заступник Голови Нацполіції.

Асоціацію створено за підтримки Міністерства закордонних справ Канади. Основною її метою є сприяння забезпеченню рівних прав і можливостей жінок і чоловіків у правоохоронних органах України. Учасниками Асоціації стали представниці різних органів структури Міністерства внутрішніх справ України, зокрема – Національної поліції України та Державної прикордонної служби України.

Асоціація сприятиме підвищенню рівня обізнаності щодо важливості гендерних питань у правоохоронній сфері, включаючи рівні права і можливості для жінок і чоловіків. Крім того, однією із цілей її створення є підтримка професіоналізації системи правоохоронних органів та підтримка реалізації Плану заходів Міністерства внутрішніх справ України щодо виконання Національного плану дій для забезпечення Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», що наблизить Україну до європейської та євроатлантичної інтеграції. Таким чином, УАППО стане частиною міжнародної мережі подібних асоціацій, які сприяють впровадженню гендерно-чутливих політик і практик у відповідних структурах.

Департамент комунікації Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux