Портал в режимі тестування та наповнення
ГОЛОСУВАННЯ ЗАВЕРШИЛОСЯ: ПЕРЕБІГ ПОЗАЧЕРГОВИХ ВИБОРІВ НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ УКРАЇНИ НА РІВНЕНЩИНІ
Опубліковано 21 липня 2019 року о 20:10

ПЕРЕБІГ ПОЗАЧЕРГОВИХ ВИБОРІВ НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ УКРАЇНИ НА РІВНЕНЩИНІ

Станом на 20:00 усі виборчі дільниці закінчили свою роботу. Поліцейські забезпечили правопорядок під час голосування та продовжують нести службу на дільницях у період підрахунку голосів.

Загалом до поліції області впродовж дня голосування надійшло 46 повідомлень щодо виявлених порушень під час позачергових виборів народних депутатів України.

О 16:30 та 17:30 працівники кіберполіції в Рівненській області виявили у соціальних мережах фото користувачів із заповненими виборчими бюлетенями.

О 18:10 до поліції звернувся костопільчанин, кандидат у народні депутати України, із заявою, що у житлових будинках Березного розповсюджені про нього листівки із неправдивою інформацією.

О 18:11 надійшло повідомлення працівника поліції, що на виборчій дільниці у селі Ступно Здолбунівського району член комісії видав громадянину бюлетень без жодних документів.

О 18:22 надійшло повідомлення жителя села Біловіж, що члени виборчої дільниці перешкоджають заявнику проголосувати, апелюючи тим, що дільниця вже зачинена. Втім, перевіркою встановлено, що на ДВК відбувається голосування. В списках виборців заявник відсутній. За зовнішніми ознаками чоловік перебував у стані алкогольного сп'яніння.

О 18:51 житель міста Дубно на виборчій дільниці не виявив себе та дружину у списках виборців.

О 19:09 під час проведення екзитполу виник конфлікт із невідомою особою, яка здійснювала відеофіксацію без згоди заявниці.

О 19:42 надійшло повідомлення, що члени виборчої комісії у селі Яринівка Сарненського району перешкоджають голосувати мешканці села, яка має при собі лише посвідчення.
 

Станом на 18.00 у поліції області зареєстровано 38 повідомлень щодо виявлених порушень під час виборів до Верховної ради.

О 16.20 надійшло повідомлення працівника поліції, що в приміщенні ДВК селища Смига Дубенського району було затримано Білика 48-річного місцевого жителя, який після отримання виборчих бюлетенів, вийшовши з кабінки для голосування, кинув бюлетені поза межами виборчих скриньок.

О 16.35 під час моніторингу засобів масової інформації було виявлено, що у дільничній виборчій комісії села Варковичі Дубенського району члени ДВК видавали виборцям бюлетені за пенсійним і водійським посвідченням.

О 16:18 до поліції надійшло повідомлення жительки міста Костопіль, що члени виборчої комісії повідомили, що громадяни, які голосують на дому не включені в списки, та працівники виборчої дільниці роблять обхід для голосування вказаних осіб.

Поліцейські продовжують нести службу на виборчих дільницях.

Станом на 16.00 у поліції області зареєстровано 35 повідомлень щодо виявлених порушень під час виборів до Верховної ради.

О 14:05 у селищі Млинів виявлено плакат із агітацією за одного із кандидатів.

О 14:15 жителі Клеваня, що у Рівненському районі, виявили розміщення плакатів із агітацією за різних кандидатів у нардепи.

О 14:50 рівнянин поскаржився до поліції на дії голови виборчої комісії на дільниці по вулиці Макарова, оскільки остання перешкоджала йому проголосувати о 08:00, пояснюючи, що дільниця іще зачинена.

О 14:55 жителька села Осницьк, що на Рокитнівщині, скаржиться на спостерігачів, бо вони, на її думку, порушують правила перебування на виборчій дільниці.

О 15:00 рівнянин поскаржився у поліцію, що у багатьох приміщеннях немає світла у день виборів.

О 15:10 надійшло повідомлення працівника поліції, що на виборчій дільниці села Біла Криниця Рівненського району 39-річний місцевий житель порвав бюлетені.

О 15:35 надійшла заява від уповноваженої особи однієї з політичних партій, 50-річного жителя Дубно, що він просить притягнути до відповідальності невідому особу, яка в селі Озеряни не зняла агітаційні матеріали за двох кандидатів у народні депутати України.

Варто зазначити, що не всі повідомлення підтверджуються. Однак, за кожним зареєстрованим фактом поліцейські проводять перевірку, за результатами якої прийматимуться відповідні рішення, про що буде повідомлено додатково.
 

Станом на 14.00 у поліції області зареєстровано 28 повідомлень щодо виявлених порушень під час виборів до Верховної ради.

Об 11:03 надійшло повідомлення працівника поліції, що на виборчій дільниці у селі Волосківці Острозького району особа пошкодила бюлетень.

Об 11:04 на лінію 102 надійшло повідомлення 24-річної жительки м. Київ, помічника депутата, що на вулиці Центральна с. Городниця Млинівського району розміщена передвиборна агітація, а саме банери двох депутатів.

Об 11:05 надійшло повідомлення працівника поліції, що під час моніторингу соціальної мережі було виявлено, що один із кандидатів у депутати розмістив фотозображення бюлетеня з відміткою про голосування.

Об 11:10 зареєстровано повідомлення поліцейського, що на виборчій дільниці у селі Острожець Млинівського району 49-річний місцевий житель, будучи напідпитку, пошкодив виборчий бюлетень та розсипав його по урні.

Об 11:20 до поліції повідомив 55-річний рівнянин, що дружина відмовляється віддавати заявнику паспорт, тож заявник не має змоги проголосувати.

Об 11:31 надійшло повідомлення, що на виборчій дільниці по вулиці В’ячеслава Чорновола відключили електропостачання.

Об 11.40 повідомив 59-річний житель міста Радивилів, що він виявив між селами Підзамче та Копані наявні агітаційні матеріали за одного з кандидатів в народні депутати України.

Об 11:43 у селі Яполоть спостерігач від політичної партії повідомив, що виявив можливий підкуп виборців представниками від іншої політичної сили. Зі слів заявника виборцям за голос пропонують спиртне.

Об 11:44 у селі Осницьк Рокитнівського району спостерігач від кандидата виявила факт видачі бюлетеня без паспорта.

Об 11.50 надійшов рапорт поліцейського, що під час моніторингу мережі Інтернет виявлено публікацію під назвою "На ДВК в Рівненському районі відсутні інформаційні плакати партій". У статті йдеться про те, що в с. Карпилівка на виборчій дільниці відсутні інформаційні плакати партій.

Об 11.50 надійшов рапорт працівника поліції, що під час моніторингу мережі Інтернет виявлено публікацію під назвою "На Рівненщині зафіксували перше порушення на виборчій дільниці". У статті йдеться про те, що в с. Пересопниця, виборча дільниця не забезпечена необхідною кількістю виборчих скриньок.

Об 11:55 на дільниці у селі Кідри Володимирецького району виявлено факт видачі бюлетеня без пред’явлення відповідного документу.

О 12:01 надійшло повідомлення невідомого, що в селі Шпанів на вулиці Шкільна поблизу виборчої дільниці розміщена виборча агітація двох кандидатів.

О 12:08 у селі Заболоття Володимирецького району проголосувавши, особа не вкинула бюлетень в урну, а зіжмакала його та викинула у смітник.

О 12:12 до поліції надійшло повідомлення, що у приміщенні виборчої дільниці на вулиці Київська обласного центру відсутнє електропостачання.

О 12:12 надійшло повідомлення зі служби 102, що у селі Цепцевичі Сарненського району невідомий чоловік висловлювався нецензурною лайкою і пошкодив мобільний телефон спостерігача.

О 12:13 надійшло повідомлення, що по вул. Князя Романа біля під'їзду житлового будинку виявлені агітаційні матеріали без вихідних даних кандидата в народні депутати.

О 12:30 надійшов рапорт працівника поліції, що в ході моніторингу мережі інтернет була виявлена інформація, що на виборчій дільниці в селі Балаховичі Володимирецького району була спроба отримати бюлетень для голосування без пред'явлення поспорта громадянина України.

О 12:41 надійшло повідомлення патрульного поліцейського, що у селі Велика Омеляна, на автодорозі «Київ-Чоп», він виявив білборди із агітаційною ре6кламою двох кандидатів.
о 12:47 надійшло повідомлення, що на вул. Київська у Рівному біля виборчої дільниці розміщені агітаційні плакати.

О 12:57 надійшло повідомлення, що в селищі Квасилів на вулиці Рівненська поблизу виборчої дільниці виявлені агітаційні плакати.

О 13:24 надійшло повідомлення голови виборчої дільниці №560932, що по вул. Миколи Негребецького Рівного виборець намагається винести бюлетень з виборчої дільниці.

За усіма зареєстрованими фактами поліцейські проводять перевірку, за результатами якої прийматимуться відповідні рішення, про що буде повідомлено додатково

Станом на 11:00 поліція Рівненщини отримала шість повідомлень щодо ймовірних порушень виборчого законодавства.

О 08:58 до поліції надійшло повідомлення, що у Сарнах на вулиці Широка розміщені агітаційні плакати.

О 08: 59 до поліції повідомили, що на вулиці Кавказька обласного центру на території офісу одного із виборчих округів припаркований автомобіль «Volkswagen», який, на думку заявника, обладнаний радіотехнічними пристроями.

О 09:44 до поліції звернулась голова виборчої комісії ДВК № 946, що вона виявила пошкоджену інформаційну листівку кандидата в народні депутати по одному із округів.

О 10:05 до поліції надійшло повідомлення 59-річного жителя села Серники Зарічненського району, що йому не принесли запрошення на вибори.

О 10:10 до поліції повідомив 68-річний житель села Мала Мощаниця Здолбунівського району, що йому телефонували невідомі особи та просили проголосувати за штаб одного із кандидатів.

О 10:20 до поліції надійшло повідомлення, що на вулиці Стара міста Дубно розміщені агітаційні плакати.

За усіма зареєстрованими фактами поліцейські проводять перевірку, за результатами якої прийматимуться відповідні рішення, про що буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, 1223 працівники поліції сьогодні забезпечують безпеку на 1011 дільницях.

Станом на 09:00 порушень виборчого законодавства не зафіксовано.

Перебіг виборчого процесу обговорили під час відеоселекторної наради за участю представників усіх силових структур області, задіяних для забезпечення порядку та законності на дільницях

Нагадаємо, всі виборчі дільниці відкрилися вчасно та без порушень.
 

08:15 відкриття виборчих дільниць відбулося без порушень

Сьогодні, 21 липня, у день виборів народних депутатів всі 1006 виборчих дільниць області розпочали свою роботу вчасно і без грубих порушень чи позаштатних ситуацій. 

Із початку передвиборчої кампанії станом на 24:00 21 липня у поліції Рівненської області зареєстрували 169 фактів, пов’язаних із порушенням виборчого законодавства. За результатами перевірки складено 48 адмінпротоколів та за сімома фактами відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Повідомлень, пов’язаних із виборчим процесом у день голосування, до поліції станом на 8:15 не надходило.

Поліцейські забезпечують правопорядок на кожній виборчій дільниці.

Відділ комунікації поліції Рівненської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux