Портал в режимі тестування та наповнення
Віктор Шанський: Забезпечення безпекової ситуації в регіоні — ключове у роботі поліції Рівненщини
Опубліковано 15 лютого 2024 року о 17:25

Сьогодні, 15 лютого, начальник ГУНП в Рівненській області Віктор Шанський взяв участь у координаційній нараді правоохоронних органів, що відбулася в обласній прокуратурі.

Присутні керівники силових структур узагальнили стан забезпечення законності і правопорядку на території області в умовах правового режиму воєнного стану за 2023 рік. Крім того, обговорили результати взаємодії на пріоритетних напрямах протидії злочинності.

Як зазначив під час звіту очільник поліції Рівненщини, в умовах повномасштабного вторгнення російського агресора, поліцейські продовжують виконувати службові обов’язки та вживати заходи з територіальної оборони як на території регіону, так і поза його межами.

У 2023 році зареєстровано понад 145 тисяч заяв та повідомлень, із яких понад 10 тисяч — з ознаками кримінального правопорушення, у більшій половині з яких злочинцям повідомлено про підозру. До суду скеровано понад 2 тис кримінальних проваджень, зокрема за фактами скоєння злочинів організованими злочинними групами – 15, корупційних правопорушень – 110,у бюджетній сфері – 22, у земельній сфері – 13, злочини проти довкілля – 120 тощо.

Завдяки вжитим ефективним заходам на Рівненщині розкриті всі вбивства, розбійні напади, грабежі, тяжкі тілесні ушкодження, незаконні заволодіння транспортними засобами, у т. ч. автомобілями, що були скоєні минулого року.

Так, у 2023 році поліцією задокументовано 277 злочинів пов’язаних зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, підозру повідомлено по 143 кримінальних правопорушеннях.

Вилучено 120 одиниць вогнепальної зброї, 176 гранат, майже 10,3 кг. вибухівки та понад 24 тис. 465 набоїв. Також виявлено 7 схронів зброї.

Упродовж року задокументовано 872 кримінальних правопорушення у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, з яких розкрито — 654, повідомлено про підозру по 210 кримінальним правопорушенням.

Вилучено майже 21 кг канабісу, понад 1 кг макової соломки, майже 3 кг психотропних речовин, понад 10 тисяч нарковмісних рослин та 5 кг прекурсорів.

Протягом 2023 року відомості внесені до ЄРДР по 164 злочинах, пов’язаних із незаконною порубкою лісу, підозру повідомлено по 46 кримінальних правопорушеннях, вилучено майже 3 тисячі м. куб. лісодеревини, затримано 144 транспортні засоби.

Крім цього, упродовж звітного періоду зареєстровано 137 кримінальних проваджень щодо незаконного видобування бурштину, підозру повідомлено по 81 КП.

Вилучено понад 2 тони бурштину, 120 мотопомп, 30 транспортних засобів та виявлено 115 осіб, які займалась незаконним промислом.

«У цілому обстановка в області — контрольована, а поліція готова до виконання поставлених завдань та забезпечення публічної безпеки та порядку, — підсумував Віктор Шанський. — Утім, ключове у нашій роботі — забезпечення безпекової ситуації в умовах правового режиму воєнного стану».

Відділ комунікації поліції Рівненської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux