Портал в режимі тестування та наповнення
За насильство над батьком сарненчанин отримав іспитовий строк
Опубліковано 06 листопада 2020 року о 09:21

За десять місяців цьогоріч до поліції надійшло майже чотири тисячі звернень щодо домашнього насильства. За результатами їх розгляду складено 3706 адміністративних протоколів, що майже на 700 більше, ніж за аналогічний період минулого року (3029 – 2019). Крім того, поліцейські винесли 634 термінових заборонних приписи.

Так, до поліції із заявою щодо насильницьких дій з боку сина 26 червня цьогоріч звернувся 60-річний житель Сарн. Правоохоронці встановили, що за місцем проживання 33-річний чоловік вчинив відносно свого батька дії фізичного та психологічного  насильства, що проявилось у словесних образах та спричиненні тілесних ушкоджень потерпілому.

Відомо, що 33-річний сарненчанин раніше неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Оскільки в січні 2019 року домашнє насильство стало кримінальним діянням, то відомості за цим фактом слідчі внесли за статтею 126-1 КК України.  

У жовтні Сарненський районний суд, розглянувши матеріали зазначеного кримінального провадження, засудив 33-річного сарненчанина до одного року обмеження волі. Втім, врахувавши щире каяття та примирення сторін, звільнив кривдника від відбування покарання з річним іспитовим строком. 

Нагадаємо, що диспозиція статті 126-1 КК України визначає домашнє насильство як умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного або економічного насильства щодо подружжя чи колишнього подружжя або іншої особи, з якою винний перебуває (перебував) у сімейних або близьких відносинах, що призводить до фізичних або психологічних страждань, розладів здоров’я, втрати працездатності, емоційної залежності або погіршення якості життя потерпілої особи.

За скоєння зазначеного кримінального правопорушення передбачена відповідальність у виді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Відділ комунікації поліції Рівненської області 
(за матеріалами УПД ГУНП)

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux