Портал в режимі тестування та наповнення
Якщо є бажання і мета, то перешкоди не стануть на заваді
Опубліковано 01 липня 2022 року о 14:21

Можливо, звучить банально, але, як каже Андрій Мельник із здолбунівського відділення, мріяв поповнити лави поліції з дитинства.



«Прагнув обрати професію, яка буде пов’язана із протидією злочинності та встановленням справедливості, а де це зробити і реалізувати себе, як не в сфері кримінально-правових відносин? — говорить лейтенант поліції. — Саме тому прийняв свідоме та виважене рішення стати слідчим,  аби розслідувати кримінальні правопорушення, а кожен, хто винний у злочині, поніс покарання». 

У Андрія Мельника перший офіційний робочий день виявився далеко не першим.  Адже саме у цьому територіальному підрозділі проходив практику іще курсантом. Відтак, ще раніше адаптувався до нової сторінки в біографії, у чому посприяли колеги та керівництво. Тож до безпосереднього виконання обов’язків слідчий приступив у вже обжитому середовищі.  

«Скажу відверто,  розкриті злочини я рахую, оскільки це допомагає переконатися в тому, що я виконую свої функціональні обов'язки, — зауважує Андрій. — На сьогодні я вже закінчив розслідування у понад десяти кримінальних провадженнях, які скеровані на розгляд суду, не враховуючи окремі лінії епізодів».

Під час розслідування злочинів у молодого слідчого завжди є з ким із досвідченіших порадитися і запитати, що і як правильно зробити. Не соромиться, бо розуміє, що вчитися  потрібно постійно, зокрема  і щодо виконання процесуальних дій на різних стадія кримінального процесу. 

«Складність будь-якої слідчої дії залежить від специфіки та рівня безпеки працівника поліції під час її проведення, — зазначає Андрій Мельник. — Як на мене, таким є невідкладний обшук, оскільки він проводиться лише у невідкладних випадках, пов’язаних із врятуванням життя людей та майна або з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у скоєнні злочину».

Втім, як додає молодий офіцер поліції, усе приходить із набутими практичними навичками. Тому труднощів не боїться, а тим, хто хоче стати слідчим, бажає йти до своєї мети попри перешкоди, які виникатимуть на її шляху.

Відділ комунікації поліції Рівненської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux