Портал в режимі тестування та наповнення
Затримання озброєних злочинців і звільнення заручника: на Рівненщині поліцейські провели масштабне навчання
Опубліковано 16 березня 2021 року о 16:57

Понад триста поліцейських із залученням спецтранспорту, бронетехніки сьогодні, 16 березня, у чіткій взаємодії із колегами підрозділів системи МВС і СБУ вдосконалювали алгоритм дій під час проведення операцій із розшуку, затримання і нейтралізації озброєних злочинців із застосуванням превентивних заходів. 

Участь в учбово-тренувальному навчанні, яке відбулося на території Рівного та Рівненського району, брав особовий склад ГУНП, управління патрульної поліції, поліції охорони, спецпідрозділу «КОРД», військовослужбовці Нацгаврдії, працівники УСБУ, ДСНС області, медики, керівництво області та Клеванської територіальної громади. Всі вони вдосконалювали свої теоретичні та практичні навички під час командно-штабних і  тактико-спеціальних навчань у рамках операцій «Сирена», «Заручник» і «Грім». 

За умовним сценарієм на першому етапі до поліції надійшло два повідомлення: про напад двох озброєних чоловіків на продавця магазину із заволодінням грошовими коштами та стрілянину з боку злочинців під час переслідування із захопленням заручника. Другий етап передбачав затримання, знешкодження зловмисників і звільнення заручника. 

Тактику дій відпрацьовували всі служби ГУНП в Рівненській області від початку отримання і реєстрації повідомлення, розгортання роботи ситуаційного центру та групи оперативного управління до проведення перемовин, підготовки штурмових дій із нейтралізації злочинців і звільнення заручників тощо. 

За підсумками навчань начальник ГУНП в Рівненській області Олексій Камишанський наголосив, що основна мета подібних тренувань — це вдосконалення алгоритму дій між усіма силовими структурами для забезпечення безпекового середовища для наших громадян. Крім того, це дозволяє усунути ті прорахунки, які можуть виникати під час реального виконання службових завдань. 

«Сьогодні поліцейські показали свою боєздатність, достойний рівень підготовки, ефективну взаємодію з іншими службами, — додав керівник поліції області. — Ми комплексно проаналізуємо дії кожного підрозділу під час навчань, аби вдосконалити свою подальшу роботу». 

Голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль зауважив, маємо надію, що таких спецоперацій не доведеться проводити в реальному житті, але те, що правоохоронці готові до таких дій — вже дає впевненість і спокій, що область під надійним захистом і все буде добре.

Як додав начальник штабу антитерористичного центру при УСБУ в Рівненській області Олександр Пиж, навчання продемонстрували командну роботу та чітке відпрацювання усіма структурами, кожним працівником поставлених завдань. 


Відділ комунікації поліції Рівненської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux