Портал в режимі тестування та наповнення
Поліція Рівненщини викрила діяльність ОЗГ та попередила замовне вбивство
Опубліковано 25 липня 2018 року о 12:57

Двоє членів організованої злочинної групи мали при собі зброю. Про це сьогодні, 25 липня, повідомив т.в.о. начальника поліції Рівненської області Сергій Волков під час спільної прес-конференції із заступником прокурора Рівненщини Остапом Сидором щодо вбивства чоловіка на автомобільній стоянці в обласному центрі.

 

Оперативники Департаменту карного розшуку Нацполіції та управління карного розшуку в Рівненській області спільно із спецпідрозділом КОРД та прокуратурою області затримали двох чоловіків, яких найняли для вбивства рівнянина. Затримання відбулося незадовго до запланованого зловмисниками злочину.

«За наявною оперативною інформацією ми знали, що в місті перебуває двоє осіб, які готуються до вчинення злочину. До моменту затримання нам не було відомо, кого саме вони хочуть вбити», — зазначив Сергій Волков.

Вранці 17 липня на вулиці Костромська обласного центру працівники поліції затримали двох киян віком 47-ми та 49-ти років, раніше судимих за вбивства. В автомобілі «Opel», на якому пересувалися зловмисники, правоохоронці виявили гранату, пістолет із глушником. Стало відомо, що об’єктом злочину є 42-річний раніше судимий рівнянин.

«Інсценування вбивства дало змогу задокументувати злочинну діяльність цілої організованої групи. Вона діяла на території нашої області та впливала на певні процеси. Крім того, вдалося відслідкувати зв’язки замовника та «загиблого», що є вагомою інформацією для наших працівників», — зауважив т.в.о. начальника ГУНП в Рівненській області.

Поліцейські встановили, що на рахунку організованої групи – підпал інформаційної агенції журналістських розслідувань «Четверта влада».

Відомо, що організував злочину групу 46-річний житель обласного центру, кримінальний авторитет. Він залишив межі України 13 липня.

«Наразі зібрано достатньо доказів для повідомлення організатору про підозру, — повідомив заступник прокурора Рівненської області Остап Сидор. — Після встановлення його місця знаходження та доведення в суді його вини він нестиме кримінальну відповідальність».

Сергій Волков також додав, що діяльність організованої групи була направлена на дестабілізацію криміногенної ситуації у Рівненській області.

Під час обшуку в одного із виконавців, 49-річного жителя столиці, у підсобному приміщенні його дачного будинку у Житомирській області поліцейські вилучили саморобний вибуховий предмет, запал до гранати, пістолет та набої. В іншого, в помешканні у Києві виявили 11 гранат, 12 запалів до них та набої. Правоохоронці встановлюють походження зброї та боєприпасів.

Виконавцям повідомили про підозру у підготовці до умисного вбивства за частиною 1 статті 14, частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України. Рівненський міський суд взяв їх під варту без права внесення застави. За вчинення вказаного злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Рівненської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux