Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейський офіцер громади з Рівненщини Олександр Рудь: «Це мої люди, які допомагали мені по життю і я хочу віддячити тим же»
Опубліковано 28 травня 2022 року о 10:46

Службу у поліції він розпочав у 2015 році на Волині. Після цього було управління патрульної поліції в Рівненській області. Однак, настав час, коли зрозумів: треба щось змінювати. Дізнавшись про умови та можливості проєкту «Поліцейський офіцер громади», вирішив спробувати себе у новому амплуа, бо робота з людьми завжди була у пріоритеті. 

Ранок робочого дня старшого лейтенанта починається за воротами власного подвір’я. Жити і працювати у громаді — це про поліцейського Городоцької територіальної громади Олександра Рудя із населенням у понад 13 тисяч осіб. Запорукою щоденного гарного настрою та якісного виконання обов’язків називає хороший сон та бажання допомагати людям. 

Який графік у поліцейського офіцера Олександра Рудя? 

Найперше — об’їзд території громади, а це 12 населених пунктів. Спостерігаю, оглядаю, спілкуюсь з людьми. Далі – невеличка ранкова нарада у голови, обговорили проблеми, поділились думками. Потому вже починається робочий процес — кожен день не схожий на інший, життя вносить свої корективи у плани. Томуз напарником працюємо або разом, або кожен по своєму графіку. Усе для комфорту та спокою жителів громади. Ми прагнемо бути непомітними, але водночас люди на території обслуговування мають знати, що ми є.

Пропрацювавши певний час у посаді, в чому вбачаєш принципи роботи ПОГа? 

Допомога людям та вирішення їхніх проблем. Спочатку спілкуєшся, а потім вирішуєш. Адмінматеріал – це останнє. У мене немає такої позиції: приїхати і покарати. Я вважаю, що треба намагатися вирішити питання. На нашій  території ми працюємо командою: поліцейські, голова, апарат сільради. Разом набагато простіше, бо якщо не вирішити повністю, томожна як мінімум допомогти.Люди приходять із різними проблемами, деякі зовсім не стосуються роботи поліції. Декому із них просто треба, щоб їх послухали. 

Як до твоєї роботи ставляться рідні? 

Залежно від ситуації — по-різному. Якщо все добре і спокійно, то звісно ж, схвально. Якщо ж є небезпека, то тоді переживають. Але в будь-якому випадку розуміють і підтримують.  


Як ставиться до тебе місцеве населення, адже ти тут «свій»?

Дуже часто таке буває, що правопорушники — люди, з якими я знайомий.  Проте перед відповідальністю усі рівні. Жителі громади мене добре знають, але це не дає їм права порушувати закон. 

У чому знаходиш ресурс для добрих справ?

Перш за все в собі: я альтруїст. Заряджаєшся тою радістю від людини, якій допоміг. 

«Добрих» справ на рахунку поліцейського офіцера громади уже чимало. Разом із місцевою владою допомогли пенсіонерці вирішити питання з електрикою, спільно із громадою забезпечили дровамиродину, що опинилася у скруті, подарував неповнолітній дівчинці мобільний, аби вона могла телефонувати рідним, які виїхали за кордон. А нещодавно навіть домашню птицю для місцевої жительки придбав. 


Бо свою роботу, як і жителів громади, Олександр Рудь любить, підкреслюючи: «Це мої люди. Я з ними виріс. Багато мені допомагали по життю. І я хочу віддячити тим же». 

А от, наскільки задоволений результатами роботи, співпрацею і що прагне удосконалити в громаді безпосередньо голова Городоцької ТГ — читайте у наступному матеріалі.

Відділ комунікації поліції Рівненської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux